Chui najavili novi koncertni pohod po regiji
16. svibnja 2023.
Music Box (10961 Članci)
Podijeli

Chui najavili novi koncertni pohod po regiji

Chui nakon osvajanja baš čitave Hrvatske, mnoštva izuzetno pozitivnih recenzija, izvrsnih koncerata i osvojene čak tri nagrade Porin za aktualni album “Zagreb-Berlin”, najavljuju novi koncertni pohod na regiju!

Prvi na repertoaru je nastup u Srbiji, u Kragujevcu, zakazan za 19. svibnja u Kulturnom centru UMMUS kada će Chui kod tamošnje publike zasigurno izazvati buru emocija i potaknuti ih na ples. Ulaz za ovaj koncert je slobodan, a početak je planiran za 22 sata.

Nakon Kragujevca spuštaju se do Sjeverne Makedonije i Skoplja gdje 20. svibnja po prvi puta nastupaju na četvrtom izdanju Kraj Vardarot Jazz Festivala koji kroz tri večeri najavljuje dosad najkvalitetniji i najraznolikiji program dosad.

Chui su jedan od najradišnijih i najinovativnijih glazbenih sastava na hrvatskoj glazbenoj sceni, koji imaju viziju beskompromisno spojiti jazz glazbu sa suvremenom klupskom dance scenom, electro glazbom i rock’n’rollom. Poznati su po zapanjujućim i vrhunskim svirkama uživo što su i potvrdili kroz koncerte ne samo na domaćem terenu, već i diljem regije i Europe kroz mnoštvo samostalnih i festivalskih nastupa, na velikim jazz pozornicama te dijeljenju stagea sa svjetski poznatim glazbenicima.

Podsjećamo kako su Chui s najnovijim albumom “Zagreb-Berlin” ove godine osvojili čak tri kipića Porin. Prestižna glazbena nagrada pripala im je u kategorijama za najbolji album instrumentalne glazbe (“Zagreb-Berlin”); najbolju instrumentalnu izvedbu izvan jazz i klasične glazbe (skladba “Nine Views”) te najbolje likovno oblikovanje čije autorstvo potpisuju Igor Kordej i Marina Leskovar.

Foto: Marina Uzelac