Live izvedbom pjesme “Ni u snu” Chosque najavio CD izdanje albuma prvijenca “Amen, finito, kaput”
20. svibnja 2023.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Live izvedbom pjesme “Ni u snu” Chosque najavio CD izdanje albuma prvijenca “Amen, finito, kaput”

Nakon što je prije gotovo dva mjeseca široj publici predstavio digitalno izdanje albuma “Amen, finito, kaput”, kantautor Chosque dočekao je fizičku objavu spomenutog prvijenca.

 Riječi “amen, finito, kaput” ne označavaju kraj njegove karijere koja traje točno 40 godina, nego tek kraj prve faze njegove solo karijere, odnosno konačni izlazak albuma na kojemu radi od 2020. godine. Osim singlova “Samo dan”, triptiha “Imam tvoju riječ ft. Trio Maršrutka / Knockdown / Putovanje”, “Ni u snu”, i “Volio bih”, kojima je najavio album prvijenac, Chosque predstavlja emotivnu live izvedbu  pjesme “Ni u snu” čija objava simbolički najavljuje ovo dugoočekivano CD izdanje. Pjesma snimljena u sklopu Music room sessiona nastala je uz pomoć Ele, Maku, Nike i Paula, vrsnih glazbenika koji su Chosqueu pomogli iznijeti esenciju pjesme za koju glazbu i tekst potpisuje upravo on.

“Album “Amen, finito, kaput” koji je ugledao svjetlost digitalnog dana na prvi dan proljeća, konačno je stigao i u CD obliku. Iako je album vani već dva mjeseca, sukladno nekakvoj generacijskoj priči,  nisam se osjećao potpun dok taj komadić plastike nije završio u mojim rukama. U to ime odlučio sam sam sebe počastiti druženjem i snimanjem obrade jedne meni iznimno drage pjesme s albuma s divnim mladim ljudima. Prepune talenta i prekrasne Ela Katina Krizmanić i Nika Adamović iz Zagreba i Chisomo Makunje iz Malawi-a, te moj dugogodišnji prijatelj i česti suradnik Paul Kempf. Kako je ovo sada njihovo vrijeme, a ja sam tu realno pomalo “uljez”, osjećam se počašćeno i privilegirano što su se odazvali na moj poziv. Dapače, i svatko je na svoj način uložio dodatni napor da dobijemo ovaj rezultat. Njihova imena vrijedi zapamtiti. Hvala im od srca. Pjesma priča svoju priču, ne bih priču kvario nekakvim pojašnjavanjem, drago mi je da je već do sada jako lijepo primljena od ljudi sličnog senzibiliteta.”rekao je Chosque.

Zvonimir Ćosić, umjetničkog imena Chosque, slavonskobrodski je kantautor s bogatim iskustvom bavljenja glazbom. Životni put doveo ga je do jednog od najboljih hrvatskih producenata novije generacije, Rejhana Okanovića, koji potpisuje produkciju za poznata imena kao što su Lu Jakelić, Tina Vukov i Damir Kedžo. Neke od Chosqueovih pjesama već su zaživjele na klupskim pozornicama, a vrijeme pred nama će u naletima poput vjetra donijeti još koncerata i njegove glazbe – iskrene, emotivne, životne i zaljubljiveChosque je dugo tu, ali ga tek trebamo otkriti.