Astralis u 25. godini postojanja u klub Boogaloo dovodi kultni Astral Projection
24. svibnja 2023.
Nikola Knežević (2799 Članci)
Podijeli

Astralis u 25. godini postojanja u klub Boogaloo dovodi kultni Astral Projection

Prvog rujna u klubu Boogaloo legendarni Astralis party dovest će kultni dvojac, prvake psihodeličnog trancea, Astral Projection.

Astral Projection je izraelska elektronička glazbena institucija koja proizvodi psihodeličnu trance i goa trance glazbu. Već dugi niz godina postavu čine Avi Nissim i Lior Perlmutter, a sve je započelo davne 1989. godine kada je ovaj dvojac činio i duo SFX. Kasnije su se pridružili Yaniv Haviv i Guy Sebbag, a čak su jedno vrijeme Avi i Lior bili razdvojeni (jedan u New Yorku, a drugi u Izraelu). 1994. godine Lior se vratio u Izrael i pridružuju se ostatku ekipe u osnivanju vlastitog labela Trust in Trance Records. Objavljuju dva albuma “Trust in Trance 1” i “Trust in Trance 2”, da bi potom Guy odlučio napustiti grupu, a ostatak ekipe nastavlja djelovati kao Astral Projection. Kasnije će sastav početio djelovati kao duo (Avi i Lior). Objavljuju niz izdanja koja će dosegnuti vrhove top lista. Iako je većina izdanja objavljena preko njihove vlastite izdavačke kuće (koja se kasnije spojila s Phonokolom), također su objavljivali ploče s drugim izdavačima uključujući Transient. Uz opsežnu diskografiju, grupa ima nevjerojatan raspored turneja diljem svijeta. “Kabalah”, “People Can Fly”, “Mahadeva” i “Dancing Galaxy” ostat će vječno upamćene kao neke od najboljih psy trance pjesama.

Često ih se može vidjeti u našoj regiji, dok u Hrvatskoj nešto rjeđe, a zadnji put je to bilo, ako se ne varamo, 2011. godine.

Ulaznice za nastup 1. rujna u klubu Boogaloo možete kupiti u sustavu Eventim po cijeni od 10 eura koliko će koštati do 1.6. Uz Astral Projection nastupit će M-Run, Damir Ludvig, DJ Go Cut i DJ Yvann.

Foto: Press