Veterani novosadskog oi! punka, Ritam nereda, po prvi put u Zagrebu
31. svibnja 2023.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Veterani novosadskog oi! punka, Ritam nereda, po prvi put u Zagrebu

Ritam Nereda, jedan od najznačajnijih bendova regije, veterani takozvanog novosadskog oi! punka na krilima posljednjeg izdanja ”Novo doba” po prvi će se put popeti na jednu zagrebačku pozornicu, i to onu u Tvornici kulture u subotu, 25. studenog 2023. godine.

Ritam Nereda jedan je od najproduktivnijih i najbeskompromisnijih bendova svoje generacije. Žestoki je i energični bend počeo djelovati 1987. godine kada objavljuje demo album ”Za Novi Sad”, a dvije godine kasnije i drugo demo izdanje ”Oi Ain’t Dead”. Boban na vokalu i gitari, Mire na basu, Kića na gitari i Savara na bubnjevima u svoj stil uklapaju punk, metal i hard core zvuk, a posebno se ističu po svojim brzim, energičnim i čvrstim svirkama. Tijekom 35 godina duge karijere objavili su čak devet studijskih albuma (”Nikog nema”, ”Breaking”, ”Zvuci bola”, ”999”, ”Poriv”, ”IX”, ”Paralelni svet”, ”To nisi ti”, ”Novo doba”), a svojim su si nastupima i energijom koju odašilju sa stejdža tijekom godina priskrbili brojne obožavatelje. Novosadski se bend može pohvaliti i činjenicom da je pozornicu dijelio i sa svjetskim bendovima kao što su Queens of the Stone Age, Motörhead, Red Hot Chili Peppers, Suicidal Tendencies, Buzzcocks te Phil Anselmo & The Illegals te brojnim nastupima na EXIT festivalu. Njihovi su mračni i iskreni tekstovi s jasnim porukama na engleskom i srpskom jeziku upakirani u tvrd i glasan zvuk. Posljednji je album ”Novo doba” Ritam Nereda objavio u travnju 2023. godine kao Record Store Day izdanje, a reakcije i publike i kritike iznimno su pozitivne.

Nakon 35 godina karijere, nezaustavljivi i opaki bend koji ne pristaje na kompromise izvest će svoje najpoznatije pjesme i u Tvornici. Zagrebačka će publika moći uživati u hard core zvuku i zajedno s bendom glasno pjevati pjesme koje su obilježile bogatu karijeru Ritma Nereda. ”Put beznađa”, ”Tuđe zastave”, ”Nikad više”, ”Boje se”, ”Crno je sve”, ”Ne”, ‘’10 godina” i ”Heroj” protutnjat će Tvornicom kulture 25. studenog.

Prvih 200 ulaznica po early bird cijeni u iznosu od 13 eura potražite u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima ili online na Entrio.hr. Nakon što se early bird ulaznice rasprodaju, cijena regular ulaznice iznosit će 16 eura, a na dan koncerta za ulaznicu će biti potrebno izdvojiti 19 eura.

Foto: Marko Ristić