“Rock je mrtav” Ministranata stigao na crveni vinil!
2. lipnja 2023.
Music Box (11023 Članci)
Podijeli

“Rock je mrtav” Ministranata stigao na crveni vinil!

Ministranti su riječki rock’n’roll bend predvođeni Draženom Baljkom, u slobodno vrijeme gitarom Leta 3, s Robertom Šušom za mikrofonom, Voljenom Korićem na bubnjevima i Vedranom Vučkovićem na bas gitari. Prije dvije godine su se samoprozvali Ministrantima i tvrdoglavo odlučili služiti na oltaru “umirućeg” rock’n’rolla.

Početkom 2022. godine izašli su iz garaže samoironičnim singlom “Rock je mrtav”, a album prvijenac u izdanju nezavisnih diskografskih kuća Mudri Brk i Izvanredni diskograf izbacili su najesen 2022, pokupili lovorike kritike, osvojili Ri Rock kipić za album godine, te bili nominirani za rock album godine na Rock&Off nagradi kao i za newcomere godine na regionalnoj nagradi RUNDA.

Štovatelji vintage zvuka i opreme, ljubitelji bijelih majica, denim jeansa i old school naočala, riječki Ministranti, očekivano su odlučili svoj prvijenac otisnuti na vinilu. Upali su u red čekanja kao i ostatak svijeta, ali gle čuda, vinil je upravo stigao. I to nešto prije obećanog termina.
To da ćemo album objaviti na vinilu uopće nikad nije bilo pitanje. Ovaj naš vinil ima najbolji cover art kojeg smo ikad vidjeli, a k tome je još i crvene boje. Kupite ga čak i ako vas ne zanima naša mjuza jer baš dobro izgleda. Bit će vam super komad namještaja, lijep šareni ures za vaš Ikeom natrpan dnevni. Ionako vas više od polovice koji se furate na vinile u kući uopće nema gramofon.”, otkrio je zanimljive statističke podatke Baljak u ime benda.

Na LP-u se nalazi deset pjesama, a glazbu i tekstove albuma potpisuje Dražen Baljak, osim u pjesmi “Minuta” čiji je autor glazbe Vedran Vučković, dok su aranžmani djelo cijelog benda. Snimatelj i producent albuma snimljenog u GIS studiju je Matej Zec. Sjajan dizajn omota osmislili su Tomislav Matić i Stipe Strika iz riječkog Yan Kamov Studia. Ministrante na vinilu kupi u zagrebačkom Rockmarku (Ul. Hrvatske bratske zajednice 4) i PDV Shopu (Međimurska ul. 21te riječkom Dallas Music Shopu (Splitska ulica 2a). Predstavljanje vinila održat će se u Dallas Music Shopu Rijeka 13. lipnja s početkom u 18 h, a Ministrante na koncertu gledaj sljedećih datuma:

10.6. Rock in Poljica festival (Poljica Zadar)
13.6. Rock za Ri (Rijeka)
14.7. Rock Starci festival (Starci, Nova Gradiška)
29.7. Mudri Brk Festival (Jelsa, Hvar)
19.8. Rock in Marof (Novi Marof)