Sredina lipnja u Samoboru je u znaku Pine Festa!
1. lipnja 2023.
Music Box (10907 Članci)
Podijeli

Sredina lipnja u Samoboru je u znaku Pine Festa!

Središte Samobora i ovog će lipnja biti domaćin međužanrovskog, međugeneracijskog i među borovima smještenog urbanog open-air festivala Pine Fest! Četvrto po redu izdanje festivala ove će se godine održati 16. i 17. lipnja, a poznata su i sva glazbena imena koja će stati pred publiku na pozornicu smještenu u parku ispred Centra za mlade Bunker.

Na ovogodišnjem izdanju festivala nastupit će ukupno trinaest glazbenih imena iz različitih sfera urbanih žanrova; ikone Jura Stublić & Film, neponovljivi Brkovi, sisačke snage Šarena pojava i AC/DC tribute bend Ballbreakers donijet će val rock energije, dok će se za moćnu dozu hip-hop i trap zvuka pobrinuti Porinom nagrađeni Edo Maajka i Krankšvester, trap ikona Hiljson Mandela, prvi hrvatski glazbenik na #1 Billboard Croatia Songs liste – triljski reper Grše, te vodeća imena mlađe generacije ovih žanrova – kolektiv Buntai, pop-punk dvojac Luzeri, sve zamjećenija pop/r&b glazbenica i autorica Miach te mladi reperi Sjena i Peki.

Kroz svoja dosadašnja tri izdanja, Pine Fest se istaknuo kao unikatno novo festivalsko ime booking agencije yem, koje iz godine u godinu postavlja Samobor na festivalsku mapu urbanih događanja u Hrvatskoj. U proteklim godinama, u sklopu festivala do sada su nastupila vodeća regionalna imena, kao što su Goran Bare & Majke, Električni orgazam, Denis&Denis, Let3, Repetitor, Urban&4, Vojko V i dr.

Festival će se i ove godine održati u parku ispred Bunkera, mjestu okupljanja mladih iz Samobora i okolice, a ulaz je besplatan. Dnevni program i satnica festivala bit će objavljeni u narednim danima.

Foto: Nikola Knežević