Suzanne Vega uskoro stiže u Zagreb
3. lipnja 2023.
Music Box (10961 Članci)
Podijeli

Suzanne Vega uskoro stiže u Zagreb

Američka kantautorica Suzanne Vega 10. srpnja u Lisinski donosi intimnu večer pjesama i priča. 

Autorica hitova poput “Tom’s diner”, “Luka”, “Marlene on the Wall” i “Queen and the Soldier” u Lisinskom će izvesti najljepše pjesme iz bogate karijere uz pratnju njezina dugogodišnjeg gitarista Gerryja Leonarda. Od 1985. godine, kada je objavljen njezin album prvijenac, do danas kada ona i njezine pjesme imaju kultni status, Suzanne Vega rasprodala je brojne koncertne dvorane širom svijeta. Poznata je po duboko emotivnim izvedbama i izražajnom, „čistom i nepokolebljivom glasu“ (časopis Rolling Stone) koji je kritičar novina The Washington Post nazvao „svježim, blago izbrušenim polušapatom“.

Vješta pripovjedačica koja „promatra svijet klinički poetičnim okom“ (The New York Times), Suzanne Vega u svojim se pjesmama najčešće bavi temama gradskog života, stvarnog svijeta i običnim ljudima. Jedinstvena večer nazvana “An intimate evening of songs and stories” u kojoj Suzanne, koja je dosad u Zagrebu nastupila 1990. i 2011. godine, publiku vodi u svoj kreativni i poetični svijet intimnih glazbenih priča u posebnom ozračju Dvorane Lisinski događaj je koji se ne propušta.

Ulaznice za koncert, po cijenama od 25 do 45 € (188,36 – 339,05 kn), dostupne su na blagajnama Lisinskog te online na www.lisinski.hr

Foto: Ehud Lazin