Gretta donosi “Ljetnu kišu” koju ne očekujete
4. lipnja 2023.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Gretta donosi “Ljetnu kišu” koju ne očekujete

Zagrebački rock bend Gretta predstavlja novi singl “Ljetna kiša” – melodičnu, energičnu, radiofoničnu i veselu pjesmu iznimno pjevnog i zaraznog refrena. 

Singl je snimljen u studiju legendarnog zagrebačkog producenta Denisa Mujadžića Denykena, autori glazbe i teksta su Tomislav Čubek i Hrvoje Medanić, dok su za aranžman zaslužni Denis Mujadžić i svi članovi Grette. Uz članove benda, prateće vokale su pjevale Lara Prskalo, Slavica Šimunec i Katarina Medanić, a naslovnicu je napravio poznati dizajner Boris Pleša.

“”Ljetna kiša” je pjesma koja na neobičan način govori o promjenama koje čovjek prolazi u svom odrastanju. Povezuje više glazbenih stilova i pretvara ih u neki naš poseban izričaj, koji već godinama gradimo.” – kažu članovi Grette.

“Ljetnu kišu” će Gretta predstaviti uživo na Večeri mladih izvođača Splitskog festivala 2023., koja će se održati u petak, 30. lipnja 2023. na splitskim Prokurativama.

Gretta iza sebe ima nekoliko stotina odsviranih koncerata po Hrvatskoj i regiji, snimili su 5 studijskih albuma, dobitnici su Porina, osvajači Rock off nagrade te dobitnici još niza glazbenih nagrada i priznanja. Singlom “Ljetna kiša” najavljuju šesti studijski album “…Iz noći u dan”, koji će svjetlo dana ugledati ove jeseni.

Foto: Doringo Photography