Buč Kesidi nakon koncerta u Zagrebu idu u Kragujevac, Sarajevo, Mostar, Skoplje i druge gradove
26. lipnja 2023.
Music Box (11094 Članci)
Podijeli

Buč Kesidi nakon koncerta u Zagrebu idu u Kragujevac, Sarajevo, Mostar, Skoplje i druge gradove

Nakon prvog djela turneje „Skupi snagu“ koji su obilježili trijumfalni nastupi u rasprodanom novosadskom Spensu i na zagrebačkom stadionu Šalata grupa Buč Kesidi nastavlja sa serijom koncerata čiji vrhunac stiže 16. rujna na beogradskom Tašmajdanu.

U dolazećim mjesecima Buč Kesidi će osim u Srbiji obići i zemlje regije nastupajući u Makedoniji, Bosni i Hercegovini te Hrvatskoj. Turneja „Skupi snagu“ nastavlja se u srijedu 28. lipnja na Arsenal festu u Kragujevcu gdje su headlineri prvog dana zajedno s Joker Out i Parnim valjkom. Nakon Kragujevca bend će vezati još tri nastupa. Već dana kasnije su u sarajevskoj Slozi koja je gotovo rasprodana, zatim 30. lipnja na Mostar Summer Festu, a u subotu 1. srpnja na Velvet Festu koji se održava u Puntu na otoku Krku.

Makedonska publika Buč Kesidi će gledati na Skopje Callingu koji se održava 7. srpnja na stadionu ARM, dok na tuzlanski Kaleidoskop fest stižu 29. istog mjeseca. Mjesec kolovoz rezerviran je za koncerte na tri velika festivala. Bend će 4. ili 5. kolovoza put Orahovice na Ferragosto Jam, 10. su na banjalučkom Fresh Waveu, dok će ih mnogobrojna publika moći vidjeti 26. na Špancirfestu u Varaždinu. Tijekom sljedećih tjedana turneji „Skupi snagu“ će biti dodano još koncerata.

Veliko finale dogodit će se na najvećem domaćem solo koncertu kojeg Buč Kesidi planira za 16. rujan na stadionu Tašmajdan u centru Beograda. Za koncert je već prodano pola kapaciteta, a svoje prve goste bend će objaviti uskoro

Osim hitova s prva dva studijska albuma publika u brojnim gradovima regije po prvi put će uživo moći čuti novu muziku Buč Kesidija, tri singla koja je su objavili proteklih mjeseci. „Curimo po asfaltu“ predstavljen je početkom prosinca, „Skupi snagu“ krajem veljače, a „Trebaš mi“ tijekom prošlog mjeseca i već su postali koncertni favoriti.

Foto: Ivica Drusany