Na Fibra Fest, koji ove godine slavi pet godina, dolaze Vojko V, Artan Lili, Krankšvester, Svemirko…
27. srpnja 2023.
Music Box (11067 Članci)
Podijeli

Na Fibra Fest, koji ove godine slavi pet godina, dolaze Vojko V, Artan Lili, Krankšvester, Svemirko…

Jubilarno peto izdanje splitskog Fibra Festa ove godine stiže kao pozdrav ljetnoj sezoni. Festival urbane glazbe koji se do sada odvijao u vrućim ljetnim danima, ove se godine održava 15. i 16. rujna. I dok je termin promijenjen, lokacija je ista – istaknuta regionalna imena hip-hop, rock i pop žanrova stat će na pozornicu smještenu u Ljetnom kinu Bačvice.

Ovogodišnji line-up festivala predvode vodeća hip-hop i trap imena – Porinom nagrađeni splitski reper Vojko V i zagrebačka trap ikona Hiljson Mandela, čiji su aktualni studijski albumi i singlovi poput “Mamacita” i “Cura s kvarta” postali favoriti publike, kao i radijskog etera, budući da su obje pjesme ušle u HR Top 40, tjednu službenu listu najemitiranijih domaćih pjesama.

Uz njih, line-up predvode i osječke snage ovih žanrova, ujedno i dobitnici nagrada Porin – osebujni duo Krankšvester, koji su od početka godine održali već dva rasprodana koncerta u Zagrebu, a trenutno rade na novom studijskom materijalu te glazbenik, producent i autor z++, koji je nedavno najavio svoj najveći samostalni koncert do sada, onaj u zagrebačkom Dom sportova.

Svoj prepoznatljivi zvuk pred splitsku publiku donosi i Matija Cvek zajedno s bendom The Funkensteins, čiji nastupi su postali sinonim vrhunske plesne pop-funk izvedbe, dok će se po prvi put uživo u Splitu predstaviti pop/r&b glazbenica i autorica Miach, čiji su singlovi “SMS” i “NLO” postali jedni od najistaknutijih pjesama novog vala domaćih glazbenih imena. Pred publiku festivala stižu i alt-rockeri Artan Lili, koji su prošle godine obilježili i deset godina djelovanja, synth-pop trio pocket palma, energični rock duo Djeca!, indie miljenici Svemirko i atmosferični mango-pop dvojac marisol.

Fibra Fest od svojih početaka pred publiku dovodi najistaknutija regionalna glazbena imena, pa su tako u sklopu dosadašnjih izdanja festivala nastupili Hladno pivo, PipsChips&Videoclips, Grše, Edo Maajka, Buč Kesidi, Kojoti

Festivalske ulaznice za ovogodišnji Fibra Fest u Ljetnom kinu Bačvice dostupne u pretprodaji po cijeni od 23€, online putem platforme Core Event i u fizičkom obliku, u Garica shopu u Splitu. Dnevne ulaznice bit će dostupne naknadno. Organizator festivala je booking agencija i diskografska kuća yem.