Svjetska metal atrakcija Batushka uskoro u klubu Boogaloo uz Arkonu, Aeternam i Varang Nord
21. rujna 2023.
Music Box (11067 Članci)
Podijeli

Svjetska metal atrakcija Batushka uskoro u klubu Boogaloo uz Arkonu, Aeternam i Varang Nord

Nakon tri godine, u ponedjeljak 2. listopada 2023., u zagrebački Boogaloo vraća se poljska metal atrakcija Batushka u sklopu svoje svjetske turneje „Black Pilgrimage 2023.“ koja je nastavak vrlo uspješne američke turneje.

Prije pet godina je Batushka u prepunom zagrebačkom Boogaloou održala svoj prvi koncert u Hrvatskoj o kojem se i dan danas priča, da bi se vratili i ponovili svoju crnu metal liturgiju. Ovo će biti njihov treći posjet Hrvatskoj, a s njima dolaze ruska folk metal atrakcija Arkona, kanadski oriental symphonic death metal bend Aethernam i heavy metal bend Varang Nord iz Latvije, tako da će ovo biti pravi metal festival!

Početak koncerta, s obzirom da se radi o radnom danu i da sviraju čak četiri grupe, je najavljen za 18:00 sati. Ulaznice se mogu kupiti preko sustava Entrio.hr, online i na prodajnim mjestima te u zagrebačkom Dirty Old Shopu koji se nalazi u Tratinskoj ulici br. 34 (također se ulaznice mogu naručiti i online). Upad je 30 €, a na dan koncerta 34 €.

Postoje rasprave o tome koja je prava Batushka, a koja nije, jer je nakon odlaska iz grupe pjevač Krzysztof Drabikowski nastavio karijeru pod nazivom Krzysztof Drabikowski’s Batushka, a koji uskoro također svira u Zagrebu. No, te stvari ostavljamo njima da ih oni sami rješavaju jer nas zanima samo dobar koncert tj show, a Batushka nas što se toga tiće nikad nije razočarala i sigurni smo da neće ni ovoga puta, pogotovo jer pored njih na ovom metal spektaklu svira još fantasična Arkona, Aeternam i Varang Nord!

Foto: Davor Birt