Osam velikih imena pjeva na spektaklu “Za Massima – Mali krug velikih ljudi”
22. rujna 2023.
Music Box (11096 Članci)
Podijeli

Osam velikih imena pjeva na spektaklu “Za Massima – Mali krug velikih ljudi”

U zagrebačkoj Laubi, 14. studenog 2023. Massimovi prijatelji i kolege, na ideju njegove supruge Eni Kondić, održat će koncert “Za Massima – Mali krug velikih ljudi”. 

Nina Badrić, Neno Belan, Matija Cvek, Sergej Ćetković, Ivan Dečak, Dino Jelusić, Meritas i Vanna otpjevat će hitove koje je Massimo pjevao na svom najvećem, ali nažalost i posljednjem koncertu u zagrebačkoj Areni prošle godine. Čitav koncept, izvođače i ekipu koja stoji iza projekta odabrala je Massimova supruga Eni Kondić koja ovim koncertom želi dati posvetu Massimu, njegovom radu, umjetnosti i prije svega zahvaliti njegovoj publici koja ga je toliko voljela i štovala.

Na koncertu će nastupiti Massimov bend u sastavu – Ivan Pešut, Marko Matošević, Gojko Tomljanović, Boris Popov, Alen Svetopetrić, te Bruno Urlić. Uz njih svoj će doprinos dati i Massimovi prijatelji i dragi kolege Ivo Popeskić, Bruno Kovačić, Igor Geržina i Predrag Peggy Martinjak.

Bruno Urlić, violinist Massimovog benda i njegov veliki prijatelj vijest o ponovnom okupljanju benda i koncertu primio je vrlo emotivno.
Ideju o projektu Massimo u Laubi saznao sam direktno “u facu” od Eni i moram priznati da, koliko god da sam znao da se to jednom mora dogoditi prije ili kasnije, ipak sam bio u malom šoku. Ono što sam shvatio je činjenica da ako iza nekoga ostaje hvalevrijedno djelo kojega su ljudi u suštini ostali “žedni”, mora postojati način da se taj glas nastavi i čuti i dalje, barem na neke posebne dane ili obljetnice koje nam vrate taj osjećaj gubitka, naravno, ako njegovi najbliži nemaju ništa protiv toga. U slučaju Massima to je godišnjica njegovog i našeg trijumfalnog koncerta u Areni 05.11.2023, kojim je Maks zauvijek zakucao temelje i podigao letvicu  performansa na najvišu moguću razinu. To kako se on osjećao tada znao je iznimno “Mali krug ljudi” i možda je bolje da je bilo tako. Ono što me u ovom slučaju raduje je činjenica da će naš bend dobiti priliku ponovo izaći na stage i ponovo probati pronaći onaj dio magije za koji smo mislili da je zauvijek izgubljen Maksovim odlaskom. Od trena kada je informacija o koncertu procirkulirala među nama,  siguran sam da niti jedna osoba u cijelom lancu nije dvojila želi li se pridružiti ovoj ideji. Sama želja i blagoslov Massimove obitelji bili su dovoljni da se ova priča zakotrlja, a mi ćemo morati stisnuti zube, obrisati koju suzu, progutati puno knedli i pokušati se opet smijati na bini, baš kao da je on tu s nama i kao da nam  još uvijek daje one male profinjene savjete kako biti što bolji i što dostojniji svog poziva. Njegova publika će sigurno znati cijeniti taj mali dodir nostalgije i  sigurno će pohrliti popuniti rupu nastalu njegovim odlaskom.  Mi bend ćemo zauzeti svoje pozicije i pokušati nastaviti tamo gdje smo stali tog 5. studenog prošle godine i makar na tih dva sata zaustaviti vrijeme.” – rekao je Bruno Urlić.

Poznati klavijaturist Ivo Popeskić koji je producirao brojne Massimove pjesme, ali i bio dijelom Massimove turneje Vještina Boutique također se bori s emocijama dok priprema još jednu glazbenu priču za svog prijatelja kojeg sada, nažalost, više nema.
Mali krug je glazbena priča koja mi isprepliće emocije. Svirati sve te pjesme bez Maksa me rastužuje, a opet, toliko je prisutan u njima da ga na neki način vraćaju među nas. I to je ono lijepo i utješno. Mali krug doživljavam kao točkicu iz koje se širi veliki krug ljubitelja Massimovog nezaboravnog vokala, karizme, istinske posvećenosti glazbi.” rekao je Ivo Popeskić.

Za svakog od osam vokalista Eni je pomno odabrala pjesme koje će izvesti i svima je bila čast preuzeti odgovornost da ponovno udahnu život Massimovim pjesmama. Ali priznaju, koliko god emotivno osjećaju teret Massimova nasljeđa toliko ih veseli da će pred Massimovim obožavateljima još jednom oživjeti sjećanje na tog velikog umjetnika.

Ulaznice za koncert u zagrebačkoj Laubi u prodaji su od 21. rujna u 8 sati u sustavu Entrio.

Foto: Nikola Knežević