Novi spot “Zvučnog zida” – Mimika i “Thalassa”
16. listopada 2023.
Music Box (10954 Članci)
Podijeli

Novi spot “Zvučnog zida” – Mimika i “Thalassa”

Mimika orkestar je za kompilaciju Zvučni Zid uživo snimio skladbu “Thalassa” u zagrebačkom klubu Vintage Industrial Bar.

„Taj nam je klub bio nekakva baza za razvoj i rast orkestra i publike te ga smatramo izuzetno značajnim prostorom zagrebačke scene. Skladbu “Thalassa” smo odabrali zbog njene univerzalne poruke, ali smo je izveli u potpuno drugačijem, ritmičnijem aranžmanu nego u originalnoj verziji. Razlog tome je bio što je skladba zapravo u drugačijem okruženju. Umjesto utapanju u moru na kraju albuma “Altur Mur”, sada se nalazi u jednom akvariju kluba, u kojem i dalje s istom porukom, ritmovima pokušava stvoriti mantru i bijeg“, poručuje vođa orkestra Mak Murtić, napominjući kako je snimanje prošlo fantastično – par takeova i krasno druženje.

Orkestar od čak 19 članova je bio postavljen integralno kroz prostor kluba, a snimanje je, kažu, bilo zapravo vrlo jednostavno s obzirom na broj ljudi. S miksom i masterom su posebno zadovoljni. Bend je također tada dobio novi, urbaniji kostim, specijalno rađen za ovaj video spot. Radila ga je kostimografkinja i dizajnerica Mirna Mihoković: „Koncept je osmišljen da povezuje upravo te mitske i mistične priče našeg porijekla sa novim svijetom u kojem se snalazimo.“

Mimika orkestar se 26. 10. ponovno vraća u Vintage Industrial Bar gdje će održati dugoiščekivani koncert.

Novo Menartovo izdanje „Zvučni zid“, na dvostrukoj ploči predstavlja petnaest bendova s hrvatske alternativne scene! Projekt je bio zahtjevan jer na kompilaciji nisu okupljene već postojeće studijske snimke već su sve pjesme snimljene ponovno i to uživo u deset klubova.  Pjesme su za ovo izfdanje snimali: Hram, Skotni vrag, Nemeček, Nina Romić, Barbara Munjas, Rolo, Mimika Orchestra, Povraccio di Colteo, Sara Renar, CRIO, Roj osa, Seine, Šiza, Denis Katanec i Živa voda. Idejni začetnik projekta i producent je Vedran Peternel.

Foto: Marina Uzelac