Metal pirati Alestorm stižu u Zagreb, a kao gosti pridružit će im se Elvenking i Keops
6. studenoga 2023.
Music Box (11094 Članci)
Podijeli

Metal pirati Alestorm stižu u Zagreb, a kao gosti pridružit će im se Elvenking i Keops

Nakon pet godina najpoznatiji metal pirati Alestorm vraćaju se u Zagreb, točnije u Boogaloo! Velika metal fešta je, dakako, zagarantirana! Nekom veselom masnom bojicom u kalendarima valja zaokružiti 15.11. (srijeda). Kao posebni gosti prije Alestorma će nastupiti Elvenking i Keops!

Prije 19 godina u malom škotskom gradu Perthu grupa momaka odlučila je osnovati epic metal bend s pjesmama o piratima. Dali su sebi ime Battleheart i nisu baš imali pojma što rade, ali uspjeli objaviti nekoliko demo snimaka i steknu lokalnu bazu fanova. Godine 2007. rad benda privukao je pažnju svjetski poznate austrijske diskografske kuće Napalm Records, i nakon promjene imena u Alestorm, bend je potpisao ugovor za pet albuma. Debi album “Captain Morgan’s Revenge” objavljen 2008. odmah ih je lansirao visoko na metalionskom nebu. To im je omogućilo velike turneje s bendovima kao što su Turisas, Sabaton, Dragonforce, Eluveitie i drugih. Bend se brzo našao na pozivnicama za najprestižnije festivale u Europi poput Wacken Open Air, Bloodstock Open Air, Graspop Metal Meeting i Sweden Rock Festival.

Alestorm je do sada izdao sedam albuma, a najnoviji od njih “Seventh Rum of a Seventh Rum”, s jasnom asocijacijom na album Iron Maidena “Seventh Son of a Seventh Son”, bit će promoviran ovom prilikom. Pored brojnih drugih hitova uz koje svi moraju skakati, plesati, piti i znojiti se, ali to hrvatska publika već jako dobro zna.

Elvenking su power/folk/progressive metal bend krajem listopada 1997. osnovala dva prijatelja gitarista, Aydan i Jarpen, obojica dijeleći strast prema heavy metal glazbi i folkloru. Uskoro im se pridružio Sargon kao basist. U ožujku 1998. Damnagoras se pridružio bendu kao pjevač, a nakon toga u rujnu je došao bubnjar Zender. Izdali su jedan demo i jedanaest full studijskih albuma. Elvenkingova glazba crpi inspiraciju iz različitih žanrova kao što su metal, folk, hard rock, pop, prog i klasika!

Keops je hrvatski metal bend, izvorno osnovan u Rijeci. Na samom početku bend je s demo pjesmom sudjelovao na festivalu Ritmi Globali Europei u Italiji i osvojio prvu nagradu u kategoriji za najbolji bend. Nakon turneje po Italiji, mijenjaju pjevača i počinju raditi na autorskom materijalu za prvu ploču, a paralelno nastupaju po raznim klubovima, festivalima i koncertima u Hrvatskoj, čime stvaraju svoje najstarije vjerne obožavatelje. Prvi studijski album “Keops” koji je objavljen 2012. godine lansirao je bend na vrhove hrvatskih TV i radijskih ljestvica, a album je bio četvrti na listi najprodavanijih albuma u Hrvatskoj. Drugi studijski album “Lice sudbine” koji je izašao 2015. godine imao je progresivniji i moderniji zvuk te je također osvojio prva mjesta na hrvatskim glazbenim listama. Nakon drugog albuma bend je promijenio dva člana – pjevača i basista, te se vratio izvornom metal zvuku. Novi album – “Road to Perdition” objavljen je 25. ožujka 2022. pod etiketom NoCut Entertainment. Bend se okreće inozemnoj karijeri, a ubrzo nakon izlaska albuma počinju nastupati diljem EU. Tijekom travnja 2023. bend je bio predgrupa na europskoj turneji kultnog Overkilla.

Ulaznice za osobno preuzimanje mogu se preuzeti u dućanu nakon primitka maila o spremnosti pošiljke, a najkasnije jedan dan prije dana koncerta (do kraja radnog vremena). Nakon tog roka, ulaznice će biti moguće podići samo na ulazu. Early bird ulaznice su rasprodane! Cijena ulaznica u pretprodaji je 33€, a na dan koncerta, ukoliko ih ostane, će koštati 37€!

Foto: Peter Lerch/Elliot Vernon