Zagreb Music Fest, trodnevni festival na Jarunu, dovodi Dubiozu kolektiv, Parni valjak, Borisa Brejchu, Kirila Djaikovskog i druge
28. prosinca 2023.
Music Box (10954 Članci)
Podijeli

Zagreb Music Fest, trodnevni festival na Jarunu, dovodi Dubiozu kolektiv, Parni valjak, Borisa Brejchu, Kirila Djaikovskog i druge

Trodnevni oper air festival, Zagreb Music Fest, održat će se od 30. svibnja do 1. lipnja 2024. godine na zagrebačkom jezeru Jarun.

Festival će otvoriti Parni valjak koji nakon gotovo 50 godina postojanja ima status institucije na hrvatskoj glazbenoj sceni i šire, a svaki talentirani glazbenik koji je prošao kroz bend, ostavio je dio sebe u zvuku i izričaju benda. Danas se vesele što će nakon duljeg vremena ponovno nastupiti na jednom zagrebačkom festivalu! Iste večeri nastupit će i Neki to vole vruće koji su nedavno u rasprodanoj Tvornici kulture doista napravili pravi spektakl. Bend su zajedno osnovala dvojica prijatelja Šomi – Silvestar Dragoje i Đimi – Miroslav Stanić, kako ih zagrebačka publika poznaje, a već su s prvim albumom i pjesmama „California“, „Medu moj i šećeru“ i „Reci da“, stekli velik broj slušatelja i poklonika diljem tadašnje države.

I ovo nije kraj line upu prvog dana pa organizatori, Boogaloo klub Zagreb, najavljuju još iznenađenja. Ulaznice kupite preko sustava Entrio.hr po cijeni od 25 eura, dok VIP ulaznica košta 45 eura.

Drugi dan posvećen je elektroničkoj glazbi, pa će na Jarunu u sklopu Zagreb Music Festa biti održan 22. Future Scope. Boris Brejcha, poznat po enigmatičnoj Joker maski, vraća se na Jarun 31. svibnja 2024., donoseći svoju jedinstvenu glazbenu estetiku u središte Zagreba. Uz njega nastupit će Njemica Ann Clue, te lokalni DJ-i DJ Jock, Shipe i Neroa. Ulaznice za ovaj dan u prodaji su u sustavu Entrio.hr. Early bird i 1st release ulaznice su rasprodane, a trenutno su u prodaji 2nd release ulaznice po cijeni od 35 eura. Limitirane VIP ulaznice možete kupiti po cijeni od 60 eura.

Samo finale premijernog izdanja Zagreb Music Festa pripast će 1. lipnja 2024. najvećem bendu naše regije, Dubioza kolektivu, koji se u grad vraćaju nakon nepunih pet godina. Uz njih, izuzetno jak program zadnjeg dana, činit će i ljubimci domaće publike – hitovima nakrcana grupa S.A.R.S. i elektronički velemajstor Kiril Djaikovski. Ograničeni kontingent early bird ulaznica za koncert 1. lipnja može se kupiti preko sustava Entrio.hr po cijeni od 25 eura, a nakon toga će im cijena rasti po pet eura u svakoj od faza. Moguće je kupiti i early bird VIP ulaznicu po cijeni od 45 eura, dok je cijena festivalske ulaznice za sva tri dana 70 eura u početnoj fazi.

Foto: Nikola Knežević