Singlom “Strong On My Mind” Mary May najavljuje novi album!
25. siječnja 2024.
Music Box (11067 Članci)
Podijeli

Singlom “Strong On My Mind” Mary May najavljuje novi album!

Pjesma “Strong On My Mind” prva je kojom kantautorica Mary May najavljuje izlazak novog studijskog albuma.

„’Strong On My Mind’ je prva pjesma koju predstavljamo s našeg nadolazećeg albuma, drugog po redu. Zanimljivost oko ove pjesme je to da je dečki nikako nisu htjeli svirati na probama, jer nikako nismo mogli pogoditi atmosferu koju smo imali na probi kada je nastala. Trebalo mi je tri godine da ih nagovorim da joj daju šansu : ) I sad je baš ona naš prvi singl, jer nosi toliko toga u sebi da ima snagu predstaviti album“, prisjeća se kantautorica Mary May.

U spotu glavnu ulogu ima plesačica Ema Crnić, a iza kamere je njihov već stari suradnik Dinko Šimac. Videom su htjeli prikazati jednu zasebnu priču koja atmosferom odgovara pjesmi, ali ima neki svoj narativ. Ema je slobodnom improvizacijom dočarala sve note i akcente pjesme, a Dinko je majstorski popratio kamerom.
Uz Mary May, u bandu su – Luka Čapeta na gitari, Jakša Perković na basu, Marin Živković na saksofonu i Borko Rupena na bubnjevima i udaraljkama.

“Skupa smo već dugo i u svirci se razumijemo i bolje nego u običnom razgovoru. Zato si sve kažemo na koncertima“.

Mary May je kantautorica koja aktivno djeluje na sceni od 2018. godine kada se predstavila javnosti albumom „Things You Can`t Put Your Finger On“, koji je iste godine zaradio nominaciju za Porin u kategoriji za najbolji album alternativne glazbe. Uslijedili su brojni koncerti diljem Hrvatske, na festivalima i brojnim samostalnim koncertima, a kritike uvijek ističu snagu njihovog live nastupa, kemiju između glazbenika na sceni te virtuoznost svih članova sastava.

Novi album „Now Tell Me How You Break“ izlazi na LP-ju u proljeće.

Mary May: “Glazbu doživljavam kao i ljude, pazim koju puštam u život, a onda plovimo zajedno i duboko se upoznajemo”

Foto: Ira & John