Nagrađivani glazbenik Yungblud najavio koncert u Zagrebu!
31. siječnja 2024.
Music Box (11094 Članci)
Podijeli

Nagrađivani glazbenik Yungblud najavio koncert u Zagrebu!

Nagrađivani umjetnik iz Yorkshirea, Dominic Harrison Yungblud, poznat po svojoj zaraznoj energiji, punkerskom stavu i himničnom pop zvuku, čvrsto temeljeći dance-orijentirani rock u 21. stoljeću, prvi put nastupa u Hali Zagreb 12. lipnja ove godine.

Puštena u pogon singlom iz 2017. godine, „I Love You, Will You Marry Me“, Yungbludova karijera od tada je u stalnom usponu. Inspiriran legendama, počevši od emotivaca MCR, preko rock vizionara Freddieja Mercuryja i Alexa Turnera, pa sve do suvremenog hip hopa Kanyea Westa i Eminema, s lakoćom prelazi žanrovske granice, dopunjujući svoje stvaralaštvo ne samo pop senzibilitetom, već i iskrenošću umjetnika koji se ne libi ukazati na iskustva svoje generacije: gentrifikaciju, izazove odrastanja i političku korupciju. Prakticirajući ono što propovijeda, Yungblud se osim glazbe angažira i aktivistički, baveći se mentalnim zdravljem i drugim društvenim temama našeg vremena. Kritičari i publika su priznali ova nastojanja – 2022. godine njegov drugi album, “weird!” doživio je zlatnu tiražu i trenutno ima više od 6 milijuna streamova mjesečno na Spotifyju, kao i više od 3 milijarde globalnih streamova.

Najnoviji, istoimeni projekt, također objavljen 2022. godine za Geffen, daje jedinstveni uvid u viziju Yungbluda, ne skrivajući očitu ljubav prema zvucima prošlosti. Nije ni čudo – jedan od glavnih singlova, „Tissues“, napisan je u suradnji s legendarnim frontmenom The Curea, Robertom Smithom, što čini samo jednom u nizu uspješnih suradnji mladog umjetnika. Uz uzorne predstavnike svoje generacije, poput Machine Gun Kellyja i Willow, svestrani Yungblud uspio je ostvariti suradnju i s legendarnim Ozzyjem Osbourneom koji se, zajedno sa suprugom Sharon, pojavio u spotu za pjesmu „The Funeral“ iste godine. Tom je prilikom, živuća legenda i rodonačelnik teške glazbe mladom umjetniku prenio djelić svoje mudrosti – „Nikada se ne ispričavaj ni za što. Kasnije će te razumjeti. Vrijeme uvijek pokaže.“ Ako je beskompromisna predanost vlastitom zvuku ikakav pokazatelj, Yungblud je poslušao.

Ulaznice će biti u prodaji od 2. veljače u 9 sati OVDJE.

Foto: Promo