Grupa Po’ Metra Crijeva lansirala spot za pjesmu “Metal je ča!”
13. veljače 2024.
Music Box (10954 Članci)
Podijeli

Grupa Po’ Metra Crijeva lansirala spot za pjesmu “Metal je ča!”

Osjetite puls Ča-Metala, grupa Po’ Metra Crijeva donosi eksploziju energije i preobraćenja u svojem najnovijem spotu za pjesmu “Metal je ča!”. Snimljen tijekom finalne večeri festivala Melodije Istre i Kvarnera 24. lipnja 2023., ovaj spot na pravi način predstavlja Po’ Metra Crijeva na koncertu u festivalskom okruženju.

“Pjesma “Metal je ča!” priča je o širenju glazbenih granica i dubokoj transformaciji jedne žene koja od ljubiteljice maškara i potresujke postaje strastvena zaljubljenica u ča-metal, predstavljajući putovanje prema otvorenosti i prihvaćanju različitosti glazbenih žanrova”, rekli su dečki i cure iz PMC-a. Crijevima se u izvođenju ove skladbe na pozornicama MIK-a pridružio Matej Justinić na veloj sopeli uz već standardne Franeta Iznuticosjeka i Njanju Mrza.

Kroz svoj autentični Ča-Metal™, Po’ Metra Crijeva donosi ne samo glazbu, već i vizualni doživljaj i priču. Inspirirani istarskim legendama i mitovima, članovi benda stvaraju glazbu koja pulsira s duhom regije i višeglasnim pjevanjem, žestokim gitarama i bubnjevima, te sopelama kao zaštićenim dijelom UNESCO-ve svjetske kulturne nematerijalne baštine, ova šesteročlana grupa osvaja srca publike i ostavlja neizbrisiv pečat.

Nakon hvaljenog i nagrađivanog albuma Boškarin IV, izdanog prošle godine, spot za pjesmu “Metal je ča!” nije samo najava novih glazbenih podviga, već i nastavak povećanih koncertnih i medijskih aktivnosti grupe Po’ Metra Crijeva diljem regije. Budite spremni za uzbuđenje, jer Ča-Metal pokreće novu eru glazbe. Pjesma Metal je ča! je na MIK festivalu 2023. osvojila nagradu “Nello Millotti Roženice radija Pule” za najbolje ukomponiran istarski melos u moderno glazbeno ostvarenje, a dostupna je na svim velikim streaming servisima.

Foto: zg_crnjak