Godspeed You! Black Emperor vraćaju se u Zagreb
31. ožujka 2024.
Music Box (10948 Članci)
Podijeli

Godspeed You! Black Emperor vraćaju se u Zagreb

Ikone post-rocka Godspeed You! Black Emperor vraćaju se u Zagreb u utorak 23. travnja kada će nastupiti u Tvornici kulture!

Jedna od najautentičnijih glazbenih pojava 21. stoljeća., kanadski Godspeed You! Black Emperor, na svom će trećem zagrebačkom koncertu predstaviti izvrstan zadnji album „G_d’s Pee at State’s End!“, objavljen u travnju 2021. u osvit virusne pandemije koja je njegovu europsku promociju odgodila za više od 2 godine.

Kad su prije gotovo 30 godina Efrim Menuck, Mauro Pezzente i Mike Moya u Montrealu oformili Godspeed You! Black Emperor, nitko nije mogao ni sanjati koju će važnost ova grupa imati za daljnji razvoj u prvom redu rock, ali i filmske glazbe. Potpuno otvoreni za raznolike glazbene utjecaje i ideje, GY!BE su na samom početku funkcionirali više kao neformalni kolektiv negoli bend, pa će se do prvog ulaska u studio u njegovoj postavi naći mjesta za violinu, čelo, bendžo, francuski rog, udaraljke, više gitara – što akustičnih, što električnih, dva basa, te bubnjeve. Ukratko, pravi mali orkestar, ne baš tipičan, ali ipak orkestar.

Ulaznice će se moći kupiti po cijeni od 29,00 € u Dirty Old Shopu (Tratinska 34) i Rockmarku (Ulica Hrvatske Bratske Zajednice 4 (podnozje zgrade NSK)) te putem internet prodaje navedenih dućana.

Foto: Yannick Grandmont