Makedonski audiovizualni spektakl ISKRA prvi put u Zagrebu
17. travnja 2024.
Music Box (11028 Članci)
Podijeli

Makedonski audiovizualni spektakl ISKRA prvi put u Zagrebu

ИСКРА / ISKRA, makedonski synthwave bend, čiji su nastupi popraćeni pomno usklađenim vizualizacijama i light dizjanom, dolaze premijerno u Zagreb. Svoj prvi nastup održat će u AKC Attacku, zagrebačkom bastionu nezavisne kulturne scene u petak 10. svibnja 2024.  

Priča se odvija u Skopju 2088./2089. godine, sunčani grad pod opsadom je zlonamjerne korporacije. Grupa od četiri vrlo različita, ali podjednako hrabra lika odlučuje se suprostaviti njihovim koruptivnim metodama. Viktor Andonovski, Vladimir Petković, Mihail Naumov i Boban Krstev navodno su našli čip iz budućnosti, iz njega podatke sintetiziraju u elektroničke zvukove popraćene animacijama.

Domaća publika imala ih je prilike upoznati na prvom izdanju SHIP Festivala, svojim spektakularnim nastupom zatvorili su glavnu pozornicu festivala na tvrđavi Sv. Mihovila. ISKRA iza sebe ima dva albuma AKT01 izdan na CD-u i kazeti za PMG Recordings i prošlogodišnji MOTHER EARTH MOTHER BOARD objavljen za Diehard Records.

Revirgin je glazbeni dvojac iz Čakovca koji čine Karlo Križnik i Paula Gavez. Početkom 2022. Revirgin izdaju svoj prvi album Simulations, inspiriran new wave izvođačima kasnih 70-ih i ranih 80-ih, te bendovima iz gothic rock žanra aktivnih sredinom 80-ih. Na novom albumu Moderna Rješenja (izdan u jesen 2023.), okreće progresivnijem zvuku, uvlači techno i dub zvukove u svoje kompozicije, a promjena koja se vjerojatno najviše ističe jest ta da bend počinje pisati tekstove na hrvatskom jeziku.

Ulaznice za koncert u AKC Attacku u prodaji su po cijeni od 8€, a cijena ulaznice na ulazu iznosit će 10€. Prodaja ulaznica putem Core Event sustava.