Skip to content Skip to footer

AC/DC se nakon osam godina vratio na europske pozornice!

AC/DC se nakon osam godina vratio na europske pozornice, a sve je krenulo 17. svibnja u njemačkom gradu Gelsenkirchen.

Kako piše Loudwire.com, ovo im je prvi koncert od 2016., iako su nastupili prošle godine na Power Trip festivalu. Nastup je počeo video uvodom, a svirka pjesmom “If you want blood (You’ve got it)”. Na kraju koje pjevač Brian Johnson poručio je publici: „Predivno vas je sve opet vidjeti.“ Nakon poruke „Uživajte, OK?“ bend je nastavio s hitom istoimenog albuma „Back in black“ s kojim su uzdrmali cijeli stadion. Hitovi su se nastavili nizati, a AC/DC je nakon 22 pjesme kratko otišao, a vratili su se odsvirati dvije pjesme za bis „T.N.T.“ i „For those about to rock (We salute you)“.

Postava se izmijenila za Power Up turneju od one koju su imali na Power Trip festivalu. Angus Young je jedini preostali originalni član, Brian Johnson došao  je na mjesto Bona Scotta 1980. i nakon problema sa sluhom vratio se za najnoviju turneju. Kao ritam gitarist nastupa Stevie Young, koji je postao član benda 2017. nakon smrti Malcolma Younga.

Najnoviji članovi su bubnjar Matt Laug i basist Chris Chaney, ovaj zadnji poznat kao član Jane’s Addictiona. Koncert u Njemačkoj bio je prvi Chaneynijev s AC/DC-em, nakon što je službeno zamijenio Cliffa Williamsa koji je 40 godina nastupao s njima.

Sljedeći koncert je u Italiji, 25. svibnja u RCF Areni u gradu Reggio Emilia. Hrvatskoj najbliži koncerti su u Beču 23. i 26. lipnja ili 21. srpnja u Bratislavi.