Baby Lasagna ima novi hit, a čeka ga i prva europska turneju!
3. srpnja 2024.
Music Box (11094 Članci)
Podijeli

Baby Lasagna ima novi hit, a čeka ga i prva europska turneju!

Na valu najave velike europske turneje „Meow Back“ zakazane za proljeće 2025. koja će obuhvatiti sveukupno 26 nastupa u 20 zemalja, Baby Lasagna vraća se s novom pjesmom kojom otkriva jednu sasvim novu i neočekivanu dimenziju u svom zvuku: hrvatska eurovizijska senzacija otkriva „and I”.

Uz više od 50 milijuna sveukupnih streamova  pjesme „Rim Tim Tagi Dim“ koja je dobila najviše glasova publike na ovogodišnjoj Euroviziji u Malmöu, drugoplasirani na natjecanju Baby Lasagna u posljednje vrijeme broji čak 4 milijuna slušatelja mjesečno na streaming platformama, a pozornost koju je pred izlazak dobivala pjesma „and I“ ukazuje na to da se apetit za glazbom Baby Lasagne samo povećava.  Dražesna ljubavna pjesma može se opisati kao glazbeni lonac pun iznenađenja; prožeta je teatralnim momentima, promjenama u tempu, a ne nedostaje ni maštovitih referenci na talijansku kuhinju. Baby Lasagna servirao nam je pravu glazbenu poslasticu koja zvukom jasno odskače od njegovih dosadašnjih izdanja; jedva čekamo idući slijed!

Pjesmu „and I” zamišljam kao veliki trenutak u vlastitoj karijeri baš zbog toga što je to prva pjesma koju ovaj put publika iščekuje“, izjavio je glazbenik pred izlazak singla. „Od samog početka sam najavljivao album kao kaotični miks žanrova, te pjesma „and I” jasno prkosi dosadašnjim izdanjima. Uzbuđen sam čuti što će publika reći na “novo lice lazanje”. Neću se truditi opisivati pjesmu, njezin glazbeni smjer ni značenje njezinog teksta – to prepuštam slušateljima.” Na dosad neistražene sonične teritorije Marko Purišić aka Baby Lasagna uputio se uz pomoć tima s kojim je i dosad surađivao, uključujući i njegovu zaručnicu Elizabetu Ružić koja je režirala glazbeni videospot nadahnut retro estetikom pedesetih koja savršeno upotpunjava vrckasti duh pjesme.

Marko Purušić je najavio i veliku europsku/UK turneju za proljeće 2025. Producirana od strane Live Nation, najveće svjetske promoterske kuće, turneja će Baby Lasagnu odvesti u 16 država i na 21 koncert kroz period od 6 tjedana.

Turneja uključuje neke od legendarnih klubova kontinenta i otoka, poput Melkwega u Amsterdamu, Islington Academyja u Londonu ili Razzmatazza u Barceloni. Ovi nastupii nastavak su izuzetno uspješnog koncertnog niza za Baby Lasagnu, pa su tako prvi koncerti u Poljskoj ovoga rujna rasprodani 4 mjeseca uoči, a onaj bečki preseljen je zbog velikog interesa iz kluba Szene u tri puta veći kapacitet bečkog Gasometra.

BABY LASAGNA: MEOW BACK TOUR SPRING 2025
Nedjelja, 16. ožujka – Hamburg, DE – Grünspan
Ponedjeljak, 17. ožujka – Copenhagen, DK – Amager Bio
Srijeda, 19. ožujka – Gothenburg, SE – Pustervik
Četvrtak 20. ožujka – Oslo, SE – John Dee
Subota 22. ožujka – Stockholm, NO – Nalen
Nedjelja, 23. ožujka – Helsinki, FI – House of Culture
Ponedjeljak, 24. ožujka – Berlin, DE – Metropol
Ponedjeljak, 31. ožujka – Budapest, HU – Akvárium Klub
Utorak, 1. travnja – Prague, CZ – MeetFactory
Srijeda, 2. travnja – Munich, DE – Ampere
Petak, 4. travnja – Bern, CH – Kulturfabrik Kofmehl
Nedjelja, 6. travnja – Madrid, ES – LA SALA wiZink Center
Ponedjeljak, 7. travnja – Barcelona, ES – Razzmatazz 2
Utorak, 8. travnja – Zurich, CH – Komplex 457
Četvrtak, 10. travnja – Paris, FR – Alhambra
Petak, 11. travnja – Amsterdam, NL – Melkweg
Subota, 12. Travnja – Antwerp, BE – Trix
Ponedjeljak, 14. travnja – Dublin, IE – The Academy
Utorak, 15. travnja – Glasgow, UK – SWG3 Warehouse
Srijeda, 16. travnja – London, UK – O2 Academy Islington
Subota, 26. travnja – Athens, GR – Fuzz Club

Foto: Promo