INTERVJU: Vedran ToughRa Ivorek najavljuje album i nastup u Sofiji!
15. rujna 2017.
Nikola Knežević (2798 Članci)
Podijeli

INTERVJU: Vedran ToughRa Ivorek najavljuje album i nastup u Sofiji!

I dalje na balkanskoj turneji, nakon ljetos odsviranih festivala po regiji , Cantout (Beograd), Takt Festival (Novi Sad), S.O.S. Maribor i idući nastup je preko granice.

Ovoga put nastupa na Sofia Singer Songwriter festu u Bugarskoj, 30. rujna ove godine. Nema boljeg povoda za razgovor od ovoga.

Kako si zadovoljan s odrađenim festivalima?
Super! Stvarno, uživao sam na svakom nastupu, nema spavanja, ponekad bole leđa, ali isplatilo se! Publika stvarno super prihvaća pjesme i svi stalno pitaju za album, pa eto..rekoh vrijeme je da se snimi.

Znači, možemo očekivati album uskoro?
Uskoro!? He he, naravno…počinjem snimati po povratku iz Beča sa Shottenfesta u prosincu. Album će biti objavljen sredinom travnja, čisto da se sve stigne odraditi kako treba… putovanja na festivale u inozemstvo mi uzimaju u prosjeku 5 do 10 dana, uvijek se odradi i neko live snimanje usput, ili neka dodatna gaža, ali da album stiže ASAP!

Foto: Bojan Frangez

Koliko vidimo, sviraš većinom vani. Zašto ne nastupaš više u Hrvatskoj?
Pa prije svega zato što Hrvatska nema puno singer songwriter festivala, koliko ja znam postoje dva : Začarana močvara i Exposure music festival ( na kojemu iz opravdanih razloga ne mogu nastupiti ). Ostali festivali su više orijentirani ka bendovima, a kantautori uletavaju ponekada popuniti rupe u programu, i to je jedan od razloga ( uz snimanje albuma ) zašto okupljam bend… btw ako ima zainteresiranih muzičara neka mi se jave! Drugi razlog je taj što nema klubova koji traže singer songwritere… većinom od nas traže da sviramo covere, a ne svoj autorski program, vani je u tom pogledu ipak malo bolje.

Što možemo očekivati od albuma?
Nadam se uspjeh!!! He he ! Ovako, može se očekivati desetak pjesama u pop/rock aranžmanu, sa postavom punokrvnog benda. Volim akustiku, ali mislim da moje pjesme mogu puno bolje zvučati u bendovskoj izvedbi… bas i bubanj su ono što po meni daje energiju pjesmama. Radni naziv albuma je Sunce izlazi, što je naziv i jedne pjesme koja će se sigurno naći na albumu, a ima i par pjesama u kojima se  spominje naša zvijezda… a i izaći će…pa eto! Prvi singl bi trebala biti pjesma Pozdravi Sunce, koja je već u završnoj fazi snimanja, jer će najaviti album prije izdavanja.

Hvala ti na razgovoru i sretno sa albumom!
Hvala vama!!!

Intervjuirala: Matea Brenčić (City Radio)

 

Foto: Nikola Knežević