Elis Lovrić na turneji u Brazilu gdje predstavlja album na portugalskom jeziku
29. kolovoza 2018.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

Elis Lovrić na turneji u Brazilu gdje predstavlja album na portugalskom jeziku

Elis Lovrić, višestruko nagrađivana kantautorica osebujnog glasa i glazbenog izričaja, trenutno se nalazi na još jednom glazbenom putovanju i to u Brazilu.

Ovaj put predstavlja svoj novi album ‘’O canto da Istria’’ u potpunosti otpjevan na portugalskom jeziku i glavni je element brazilske turneje koja će trajati petnaest dana. Album sadrži 12 pjesama koje su prožete snažnim emocijama te jedinstvenom interpretacijom kojom glazbenica izvodi svaku pjesmu. Sve pjesme su autorske i ovo je prvi put da su pjesme s Labinjonske čakavice prevedene i otpjevane na portugalskom jeziku.

Glazbenicu na ovoj turneji prati multiinstrumentalist Stjepan Večković, solist iz Ansambla LADO koji je sa sobom osim miha, gajdi, dvojnica i sopila, ponio još tradicionalnih hrvatskih glazbala koja sam izrađuje i predstavlja tamošnjoj publici.

Turneja naziva “O canto da Croacia” u sklopu Elisinog višegodišnjeg projekta “Hrvatska u Brazilu – Osjećaj, glazba i tradicija” započela je koncertom u “Sociedade amigos da Dalmacia-Croacia” (SADA) 18. kolovoza gdje su Elis i Stjepan nastupali i prošle godine, a koncert je otvorila novoosnovana glazbena skupina Frana koja njeguje hrvatski izričaj u Brazilu. Nakon jedinstvenog nastupa 22. kolovoza u najprestižnijoj kući poezije i glazbe u Brazilu ”Casa das Rosas”, album će biti predstavljen u Espaço Alberico, poznatom multikulturalnom centru u Sao Paulu i u “Croatia Sacra Paulistana” – hrvatskom domu koji je već 60 godina značajno mjesto okupljanja Hrvata u Sao Paulu.

Elis Lovrić je glazbenica koja rijetko kada odmara te koristi svaku priliku raditi na novim originalnim projektima u kojima na samo svoj, prepoznatljiv način probija granice jezičnih barijera pjevajući vlastite autorske pjesme na čak sedam jezika. Uskoro izlazi i video spot za njezin posljednji singl “Sretno ti bilo” koji je predstavila na ovogodišnjem Splitskom festivalu, sa svojom varijantom pjesme i na portugalskom jeziku.

Nakon turneje u Brazilu Elis priprema svoj novi album “Kanat od Mora” s istoimenom knjigom poezije, nakon čega je put vodi u novo, uzbudljivo španjolsko govorno područje koje je pokazalo interes za njezinu glazbu.

Sljedeća daleka destinacija u 2019.g. je Japan: ‘’DVA MORA – JEDNO NEBO’’ s njezinim dragim suradnicima, violončelisticom Bikom Blasko i Stjepanom Večkovićem.

Foto: Stjepan Večković