Akustičnom obradom pjesme “Gorim” Vatra najavila izlazak live akustičnog albuma
25. siječnja 2017.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

Akustičnom obradom pjesme “Gorim” Vatra najavila izlazak live akustičnog albuma

Tri mjeseca nakon izvrsnog prošlogodišnjeg akustičnog koncerta u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, Vatra je objavila i prvi akustični singl, pjesmu “Gorim (akustik)” koja najavljuje izlazak live akustičnog albuma u proljeće ove godine.

“Gorim” je pjesma s Vatrinog trećeg studijskog albuma “Prekid programa” koji je objavljen 2004. godine. Trinaest godina kasnije, publika ju ima prilike čuti u novom aranžmanu, obogaćenu gudačima, brass sekcijom, perkusionistom i harmonikom. Raskošnu izvedbu su, uz bend, upotpunili Quartet Prelude, Greenhouse brass, Mladen Ilić na perkusijama, te skladatelj Frano Đurović na harmonici. Koncertna live izvedba pjesme savršeno je dokumentirana snimkom koju Vatra s ponosom predstavlja svojoj publici.

Prvi akustični koncert bio je novi profesionalni izazov koji je bend prihvatio, kao i prostor dvorane Lisinski koji su prvi puta pohodili, a da je kombinacija bila pun pogodak, dokazala je rasprodana dvorana te oduševljena publika, kao i pohvala kritike koja je zazvala više sličnih programa aktualnih izvođača kojima Lisinski nije uobičajeno mjesto djelovanja.

Singl će popratiti i prigodni video spot, kao i cjelovečernji koncert koji će biti prikazan na nacionalnoj televiziji.

Izvor: Dallas Records

Foto: Dinko Bažulić