Kada se sastanu glazbeni genijalci Josip Radić, Vedran Križan i Neno Belan te naprave magičan spoj
13. ožujka 2017.
Music Box (9152 Članci)
Podijeli

Kada se sastanu glazbeni genijalci Josip Radić, Vedran Križan i Neno Belan te naprave magičan spoj

Nova pjesma glazbenog projekta Kensington Lima, autora i multiinstrumentalista Josipa Radića, suradnja je s još jednim projektom, Re:vizor, iza kojeg stoji riječki glazbenik Vedran Križan.

Riječ je o pjesmi “Spend the winter here” kojom je akustična priča Kensington Lime uspješno spojena s elektronskim senzibilitetom kakvog njeguje Re:vizor. “Pjesma je stara desetak godina, a zaživjela je tek sada zahvaljući Vedranu koji je u njoj prepoznao nešto vrijedno truda – hvala mu na tome! Drago mi je da se ova naša suradnja opire žanrovskom opisu i svrstavanju u ladicu, stoga se nadam da će jednako zadovoljiti poklonike Neila Younga, kao i one Massive Attacka”, opisuje Radić.

Pjesma je snimljena u riječkom studiju Nene Belana koji je svoj doprinos dao i na pratećim vokalima, a gitaru je odsvirao Davor Capković. Suradnja poput ove najbolje opisuje narav projekta Kensington Lima koji je zamišljen kao mjesto okupljanja Radićevih prijatelja i kolega, a nove pjesme naći će se na albumu koji se snima u studiju Marka Mrakovčića.