Pop kantautorica tam objavila pjesmu nastalu tijekom karantene
23. siječnja 2021.
Music Box (10971 Članci)
Podijeli

Pop kantautorica tam objavila pjesmu nastalu tijekom karantene

Prošle godine, regionalna glazbena scena obogaćena je jednom pop zvijezdom u usponu – kantautoricom sjajnog glasa i umjetničkog imena tam.

Ona se na samom početku ove godine vraća s novim izdanjima, od kojih je prvo moćni singl „brži od svega“. Kao i do sada, pjesma nastaje kao prikaz trenutka u njenom životu, konkretnih emocija i namjere da ih glazbom učini boljima.

„’brži od svega’ napisala sam tijekom karantene kao, u tom trenutku, nerealnu priču o ljubavi i toplini, kada je čitav svijet bio u kolektivnom strahu i izolaciji. Moja osnovna namjera je da slušaocima pruži osjećaj kao da ih pjesma na neki način grli i poručuje da će sve ipak biti okej – nadam se da ću u tome uspjeti, bar na tih nekoliko minuta“, objašnjava Tamara.

Na izdanju se još jednom našao Mihajlo Đorović – Summer Deaths, član ekipe Zicer Inc. s kojom Tamara najčešće nastupa, ali i još nekoliko njenih suradnika.

„Pjesma je nastala tako što sam Petru Wagneru (Fantom) poslala demo kako pjevam uz klavir i on je odmah dobio ideju kako pjesma treba zvučati, iako je moja prvobitna ideja bila da bude znatno sporija nego njena konačna verzija. Ubrzo su se uključili Nemanja Maksimović (Nmee), koji je također radio produkciju i neizmjerno doprinio specifičnosti glazbe, kao i moj stalni suradnik Mihajlo Đorović (Summer Deaths) na do sada najzahtjevnijem mixu i masteru. Milica Dobrić je svojim pratećim vokalima dopunila i u isto vrijeme uljepšala zvučnu sliku“.

Prethodni period tam je obilježila radno te nas u narednom razdoblju očekuju nova izdanja. Kao prvi na listi, 29. siječnja stiže i spot za „brži od svega“. Podjednako fantastičan kao i sama pjesma, spot prikazuje granice koje su pomaknute sa svim detaljima na kojima se radilo.

„Čak i cover art, za koji je bio zadužen Veljko Lalović, je jedinstven po tome što su ručno spajane planski napravljene fotografije analognog filma i fotografirane kao cjelina, a ime pjesme je ručno napisano. Jako sam uzbuđena što ćete uskoro vidjeti, do sada moj omiljeni, spot za ovu pjesmu“, najavljuje tam.

U veljači 2020., tam je predstavila svoju prvi singl za Universal Music Serbia –  „na holdu“, koji je jasno pozicionira u prepoznatljivom glazbenom pravcu i brzo zauzima svoje mjesto na radijskim stanicama i privlači veliku pažnju publike. Već u ožujku vratila se s novim izdanjem „sve dalje“ koje još jednom prikazuje tam kao kompletnu kantautoricu koja sama radi na svojim tekstovima i bez prestanka unapređuje žanr u kojem pliva.

Foto: Veljko Lalović