Predstavljen remix pjesme “My Friend” – Jacques u spotu ugostio Endija
25. travnja 2017.
Music Box (10875 Članci)
Podijeli

Predstavljen remix pjesme “My Friend” – Jacques u spotu ugostio Endija

Tjedan dana uoči odlaska Jacquesa Houdeka i njegova tima na natjecanje za pjesmu Eurovizije u ukrajinski glavni grad Kijev javnosti je predstavljena remiksana inačica pjesme My friend.

Kreativni tim hrvatskoga eurovizijskoga predstavnika tako je u okviru ovogodišnjega projekta predstavio već četvrtu inačicu i videozapis pjesme kojom će Jacques Houdek pokušati osvojiti europski glazbeni tron. Nakon prošlotjedne objave akustičnoga izdanja pjesme i videospota u kojemu je protagonist na znakovnome jeziku iznio stihove i snažnu poruku koju pjesma šalje, na mrežnim stranicama Eurosong.hr danas je predstavljena i remiksana inačica pjesme, producentskoga dvojca Siniše Reljića i Tonyja Malma, u hrvatsko-švedskoj koprodukciji, koja će zasigurno osvojiti vrhove klupskih top-ljestvica. Videospot za remiksanu inačicu pjesme My friend režirala je Katja Restović, redateljica kojoj je Jacques Houdek povjerio i režiju službenoga videospota te videozapisa koji prati akustičnu inačicu. Sa svojim timom iz tvrtke Rose Art Katja Restović kreirala je zanimljiv, moderan i dinamičan spot u kojemu se pojavljuje Endi, hrvatska tinejdžerska zvijezda i plesač koji svojim umijećem osvaja najveće državne nagrade.

„Sudjelovati u snimanju videospota za Jacquesovu eurovizijsku pjesmu za mene je posebna čast i zahvalan sam Jacquesu i njegovu timu na prilici koju su mi pružili. Posebno sam ponosan na ulogu u službenome videospotu gdje se pojavljujem s preslatkim psićem Mayom, koji ima tri nožice. Tijekom snimanja došli smo do ideje da moj plesni dio iskoristimo za videospot koji će pratiti remiksanu inačicu. Jako mi se sviđa, daje posebnu dinamičnu dimenziju ovoj snažnoj pjesmi u koju sam zaljubljen od prvog slušanja. Prezadovoljan sam videospotom te zahvaljujem Katji i njezinu timu, a Jacquesu, koji je moj pjevački uzor i veliki prijatelj, te cijeloj delegaciji, želim svu sreću i osjećam da s ovakvom pjesmom i vrhunskim konceptom Jacques može pobijediti”, izjavio je Endi, student suvremenoga plesa na Akademiji dramskih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu te osvajač prve nagrade na Državnome natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa.

„Producenti Siniša Reljić i Tony Malm, koji su i suautori pjesme, napravili su sjajan remiks. Želja nam je bila da uz instrumentalnu i akustičnu inačicu pjesma dobije i modernu klupsku dimenziju te vjerujem da će se posebno svidjeti mlađoj publici.

Drago mi je što je Endi svojim izvanserijskim plesnim talentom sjajno dočarao atmosferu remiksa, i mislim da je sjajno što je taj dio povjeren vrhunskomu mladom plesaču koji to doživljava na poseban plesni način. Hvala još jednom cijeloj produkcijskoj ekipi koja je omogućila da hrvatski tim ove godine ima smisleno zaokružen koncept s čak četirima verzijama pjesme i četirima videospotovima, što će, siguran sam, nagraditi i eurovizijska publika”, istaknuo je Jacques Houdek, koji u Zagrebu odrađuje posljednje pripreme uoči odlaska u Kijev.

U sljedećim će danima javnosti biti predstavljeni i prateći vokali koji će na velikoj eurovizijskoj pozornici nastupiti sa Jacquesom Houdekom uz violinista Antuna Stašića i violončelista Emanuela Pavona.

Izvor: HRT

Foto: D. Fiket