Ryan Adams ovoga tjedna premijerno u Hrvatskoj
11. srpnja 2017.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Ryan Adams ovoga tjedna premijerno u Hrvatskoj

Ryan Adams, američki kantautor i multitalentirani glazbenik, na premijerni nastup u Hrvatskoj dolazi u Tvornicu kulture, u četvrtak 13. srpnja. Kao posebna gošća nastupit će Karen Elson, britanski model i kantautorica.

Jedan od najcjenjenijih i najvažnijih kantautora našeg vremena dolazi s bendom The Unknown Band. Ujedno jedan i od najproduktivnijih umjetnika, Ryan je u svojoj karijeri objavio 17 albuma, a svaki je iznjedrio neke od antologijskih pjesama koje poznajemo i zaradio kultno sljedbeništvo fanova, ali i kolega koji ga jako cijene. Uz sjajan popis autorskih pjesama, Ryan je poznat po tome što se često dohvati i obrada, tako je dao i svoju verziju Black Hole Sun nakon nedavne smrti Chrisa Cornella, a dohvatio se i obrade Iron Maidena, pa čak i Taylor Swift.

Ryan u Zagrebu svira puni koncert, a ovaj obožavani autor od strane fanova i medija donosi neke od svojih najvećih hitova. Na set listi će se tako sigurno naći “Do You Still Love Me?”, kao i sjajne “Gimme Something Good”, “New York, New York”, “When the Stars Go Blue”, “Prisoner”, “Let It Ride”, “Fix It”, “Outbound Train” te cijela niska pjesama iz duge karijere, kao i obrade poput sjajne “Wonderwall” grupe Oasis.

Aktualna turneja vodi ga na 16 koncerata u Europi i po prvi puta u našu regiju. Jedini nastup bit će samo u Zagrebu koji se našao na probranom koncertnom popisu gradova u koje Ryan stiže sa svojim bendom, čime je ovo velika ekskluziva za cijelu regiju. Od Španjolske, Italije, Njemačke, Engleske, Irske, Portugala, Belgije, Danske, Skandinavije, festivala poput Lollapalooze, Flow Festivala ili Pukkelpopa, lista koncerata ga vodi na velike događaje i dvorane, a neki od nastupa su već daleko unaprijed rasprodani.

Ovaj iznimno talentirani glazbenik, ljubitelj poezije, mačaka, flipera, metala i američkog hardcorea na aktualnoj će turneji po prvi put nastupiti u našoj regiji i to samo u Zagrebu, u Tvornici kulture u četvrtak, 13. srpnja.

Kao posebna gošća nastupit će Karen Elson. Široj je javnosti najpoznatija kao bivša supruga Jack Whitea, koji joj je i producirao sjajan album prvijenac “The Ghost Who Walks” iz 2010. Nakon razvoda od Whitea Karen je dugo bila glazbeno neaktivna, da bi nedavno objavila drugo izdanje “Double Roses” na kojem je surađivala s uglednim imenima kao što su Father John Misty, Pat Carney (The Black Keys) i Laura Marling, a produkciju albuma potpisuje mladi i talentirani Jonathan Wilson. Karen Elson ovo će biti prvi posjet Hrvatskoj, a Ryana Adamsa pratit će na kompletnoj europskoj turneji.

Ulaznice

Ulaznice su 150 kn u pretprodaji, a na dan koncerta cijena će iznositi 170 kn.

Službena prodajna mjesta:

  • Dirty old shop, Tratinska 18
  • Rockmark, Berislavićeva 13
  • Aquarius CD Shop, Varšavska 13
  • Dallas Music Shop Rijeka, Splitska 2a
  • Eventim prodajna mjesta i www.eventim.hr