U Vintage se vraća Rockabilly Showdown program – iz Italije stižu Pete And The Shine Brights
11. rujna 2017.
Music Box (10971 Članci)
Podijeli

U Vintage se vraća Rockabilly Showdown program – iz Italije stižu Pete And The Shine Brights

Nakon zanemarive stanke, u Vintage Industrial se vraća najpopularniji rockabilly program u Zagrebu – Rockabilly Showdown.

U Vintage tako na početak programa u subotu, 16. rujna dolazi talijanski bend Pete And The Shine Brights, a nastup će podržati Johnny And His Rockin’ Tunes.

Glavni gosti večeri su dio tria koji je osnovan u siječnju 2017. godine u Sjevernoj Italiji. Pjevač Pete (Pietro Zamperin), mladi rockabillyčar I ljubitelj countrya, zaljubljujući se u cijelu jednu subkulturu koja datira iz 40-ih, odlučio je u duhu tog vremena s prijateljima Markom and Rickom (Marco Bosser & Enrico Bellomo), osnovati bend – Shine Brights.

Obzirom na zaljubljeničku notu koju su imali prema rockabilly glazbi, trojac je odlučio isprobati pomalo zaboravljenu formulu – sviraju bez bubnjara, što je bilo normalnu na jugu Amerike u kasnim 40-tima.

Supporting act iz Zagreba je autentični rockabilly i rock’n’roll bend koji svira na autentičnim instrumentima. Johnny and his Rockin’ Tunes vas nepogrešivo vraćaju u sredinu 50-ih, u doba Elvisove afirmacije, briljantina, šarenih košulja i plesnih ritmova. Osim Presleya, na repertoaru benda su Gene Vincent, Johnny Cash, Jerry Lee Lewis, Chuck Berry, Johnny Burnette, Carl Perkins, Roy Orbison…

Koncert će biti održan u subotu, 16. rujna, a ulaz je besplatan.