The Garden Brewery nastavlja s organiziranjem hip hop koncerata – dolazi Grandmaster Flash
21. listopada 2017.
Music Box (10743 Članci)
Podijeli

The Garden Brewery nastavlja s organiziranjem hip hop koncerata – dolazi Grandmaster Flash

The Garden Brewery u nedjelju, 19. studenog donosi sjajan audio-video nastup, prvu interaktivnu, vizualnu povijest hip-hop block partyja. Ulaznice su ograničene.

Grandmaster Flash, legendarni DJ, inovator, pionir, jedan od kreatora i temelja hip-hop kulture dolazi u The Garden Brewery u nedjelju 19. studenog 2017. Turneja “Hip Hop, People, Places and Things” vodi ga na put po Europi i SAD-u, a jedina postaja u regiji je Zagreb gdje će predstaviti ekskluzivni audio-video nastup. U prodaji je ograničen broj ulaznica.
Dolazeći iz južnog Bronxa ranih 70-ih, Grandmaster Flash je neosporno jedan od najvećih inovatora hip-hopa. U ranim danima žanra, manipulirao je glazbom tako što bi stavio prste na vinil ploču, začetnik je tehnike miksanja i scratchanja, usavršio je beat looping, te otkrio mnoge legendarne beatove koji se i dan danas koriste u glazbi, stoga ne čudi da ga je New York Times nazvao prvim virtuozom hip-hopa.

Grandmaster Flash donosi svoj sjajni live show, prvu interaktivnu vizualnu povijest hip-hop block partyja u zagrebački kvart Žitnjak. Glazba 70-ih je pogonila probitak hip-hopa, a mnogo utjecaja iz tog vremena se izgubilo. S pristupom arhivskim master snimkama, fotografijama, videima većine izdavačkih kuća, show koji donosi Grandmaster Flash je slavlje najformativnijeg razdoblja žanra.

Počeo je s kolekcijom ploča svog oca, da bi kao tinejdžer prostudirao stilove Pete Jonesa, Kool Herca ili Grandmaster Flowersa, a kasnije je bio zaslužan za kreiranje i usavršavanje DJ tehnika backspin ili quick-mix, kao i umjetnosti scratchanja. Grandmaster Flash je najpoznatiji po radu sa svojom grupom Furious Five, s članovima poput Cowboya koji je skovao termin hip-hop, ili Melle Mela koji je bio prvi raper koji se prozvao MC-jem. Uskoro su dobili legendarni status, a njihov inovativni album prvijenac “The Message” je uveo hip-hop kao sredstvo komentiranja društvenih situacija. Danas je Grandmaster Flash glas cijele generacije hip-hop pionira iz 1970-ih. Od sjajnih live nastupa, preko uloge glazbenog supervizora na Netflixovoj seriji “The Get Down”, on je povjesničar, pripovjedač i kuturna sila.

Inovator hip-hopa, kao i miksanja, pokazat će originalne tehnike iz 70-ih, s originalnih ploča i pokazati izvorne omote na ekranu, demonstrirajući tako sjajnu povijest hip-hopa, mjesta, ljudi, na velikom interaktivnom vizualnom hip-hop block partyju.

Ulaznice
U prodaji je ograničen broj ulaznica po cijeni od 150 kuna, a možete ih pronaći u sustavu Entrio.hr.