Ovog tjedna novi spektakl u Cinestaru – “Avicii: True Stories”
23. listopada 2017.
Music Box (9659 Članci)
Podijeli

Ovog tjedna novi spektakl u Cinestaru – “Avicii: True Stories”

“Avicii: True Stories“ film je koji trebate pogledati ako vas zanima što se krije iza planetarnog uspjeha svjetskih zvijezda novije generacije.

Pogotovo ako vas zanima DJ scena, veličanstveni partyji na Ibizi i industrija koja nerijetko prožvače i ispljune one koji ju ne mogu pratiti. Avicii je svim iskušenjima odolio i nastavio redati hit za hitom, ali se odlučio povući iz live industrije. Nakon 813 koncerata u kratkom periodu, ta odluka ne iznenađuje, ali iznenadila je njegove fanove diljem svijeta…

“Avicii: True Stories” govori o neuljepšanoj istini koja se krije iza panetarnog uspjeha ali i kontroverznog povlačenja mladog producenta nominiranog za prestižnu glazbenu nagradu Grammy te skladatelja i izvođača poznatog pod imenom AVICII (a.k.a. Tim Bergling). Projekcija uključuje i 30 minutni nastup s Aviciijevog posljednjeg seta na Ibizi kojeg je održao prije godinu dana, točnije 26. kolovoza 2016.

Film iznosi detalje o njegovom životu od samih početaka, o impoznantim uspjesima i vrhovima top ljestvica, svjetskim  hitovima i posljedničnoj borbi s lošim psihofizičkim stanjima koja su neminovni dio ovakve karijere. Tsikurishvili je pratio Berglinga posljednje četiri godine snimajući Timova iskustva i razmišljanja uslijed rasprava s menadžerima – u dvojbi između zdravlja i razuma s jedne strane te pritisaka zbog ogromne zarade s druge strane.

U filmu se pojavljuju i kolege sa scene kao što su Tiësto, David Guetta i Nile Rodgers; “True Stories” prikazuje i njihov doživljaj slave te pritisaka s kojima se mogu identificirati uspješni izvođači zbog čega ovaj film postaje još atraktivniji za Aviciijeve obožavatelje.

Levan Tsikurashvili: ”Htio sam režirati iskren film o Timu kao osobi, a ne samo o Aviciiju. Svi znaju Aviciija ali rijetki poznaju Tima. Mislim da ovaj film zaista pokazuje Timovu borbu i karakternu snagu. Biti svjetska zvijezda nije lako kao što to djeluje na Instagramu.

Za više informacija posjetite www.aviciitruestories.film, www.blitz-cinestar.hr i www.kaptolcinema.hr

Aviciijeva priča počinje s pobjedom na natjecanju u produkciji koje je održao Pete Tong 2008. godine. U 2011. je ušao u A ligu izvođača pretvorivši se u titana preko noći s hitom progressive housea “LE7ELS.” Sljedeće godine postaje prvi EDM DJ koji je otišao na svjetsku arensku turneju. Avicii je još jednom pomaknuo granice dance glazbe kad je lansirao dance –  country singl “Wake me up” na Ultra Music Festivalu u Miamiju 2013. godine.

2015. je za njega mogla biti apsolutna kulminacija, ali iza reflektora i svjetala pozornice, bilo mu je svega previše. Stres, nervoza i bolest počeli su uzimati svoje. Iza sebe je imao više od 800nastupa. Nakon stanke koja je trajala osam mjeseci, u ožujku 2016. Avicii je ponovno nastupio na Ultri u Miamiju. Deset dana nakon toga, najavio je povlačenje sa scene; u noći 28. kolovoza 2016. na Ibizi, Tim Bergling aka Avicii odsvirao je svoj posljednji nastup u karijeri.

Levan Tsikurisshvilli je redatelj koji živi u Stockholmu i do sada je režirao dokumentarne TV serije, glazbene spotove i koncertne filmove. “Avicii: True Stories” ( 2017. ) je njegov četvrti film u dokumentarnoj formi. Pratio je Tima Berglinga više manje na dnevnoj bazi još od 2013.