Muse udovoljili “volji naroda” i objavili singl “Kill or Be Killed”
22. srpnja 2022.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

Muse udovoljili “volji naroda” i objavili singl “Kill or Be Killed”

Muse su predstavili novu pjesmu ”Kill or Be Killed” ususret izlasku albuma ”Will of the People” 26. kolovoza. Masivni rifovi, bogata produkcija i ekspanzivna, neobična prog struktura, izdvajaju ovu pjesmu kao jednu od najžešćih pjesama benda do danas i već je omiljena uživo.

Opipljivi intenzitet pjesme izazvao je veliku reakciju obožavatelja (nakon što je bend izveo ”Kill or Be Killed” na raznim festivalima ovog ljeta), koji su zatrpali društvene mreže benda pozivima da se pjesma objavi. Odgovarajući na veliku “volju naroda”, Muse je odlučio podijeliti “Kill or Be Killed” uoči izlaska albuma. Ovo je ujedno četvrti singl s novog albuma pored dosad objavljenih ”Compliance”, ”Won’t Stand Down” i naslovne pjesme ”Will of the People”.

”’Kill or Be Killed’ je Muse u svom najžešćem obliku!”, izjavio je Matt Bellamy te otkrio:  ”Tekstualno je pjesma nastala pod utjecajem moje omiljene pjesme Paula McCartneya, ‘Live or Let Die’, te predstavlja mračan pogled na to kako životne nedaće ponekad mogu izvući na vidjelo najgore ljudske instinkte za preživljavanje pod svaku cijenu.”

Album ”Will Of The People” dostupan je za prednarudžbu u Dancing Bear shopu. Službena trgovina benda nudi i izbor paketa s opcijama koje uključuju ekskluzivni Collector’s Edition vinil, izbor kaseta i tri potpisane umjetničke kartice. Muse će predstaviti izdanje na festivalskim pozornicama, ali i nizu intimnih nastupa benda u listopadu, među kojima se svakako ističe nama najbliži, onaj u milanskom Alcatrazu (26.10.2022.). Datumi svih nastupa mogu se pronaći na službenim stranicama benda.

Foto: Nick Fancher