Škotska atrakcija Young Fathers na MENT Festivalu u Ljubljani!
21. studenoga 2017.
Music Box (8811 Članci)
Podijeli

Škotska atrakcija Young Fathers na MENT Festivalu u Ljubljani!

Prvu festivalsku večer festival MENT Ljubljana u Kinu Šiška ugostit će Young Fathers, neobičnu trojku iz Škotske koja je za svoj prvijenac primila najvažniju britansku glazbenu nagradu Mercury.

Edinburški Young Fathers poznati su kao bend koji je u filmu T2 Trainspotting odigrao veliku ulogu u zvučnoj kulisi filma te kao bend koji je surađivao s bendom Massive Attack i s njima snimio pjesmu Voodoo In My Blood nakon čega su im se priključili na engleskoj i europskoj turneji.

Nakon što su 2014. godine izdali prvijenac „Dead“ za koji su primili čuvenu nagradu Mercury, a 2015. godine izdali album „White Men Are Black Men Too“ na kojem se nalazi njihov najveći hit Shame, otočki su ih mediji proglasili nevjerojatno inspirativnima, himničnim i na europski način indie senzibilnima. Osim toga, krajem listopada ove godine bend je također iznenadio još jednom novom pjesmom naziva Lord koja najavljuje treći album.

Hip-hop frikovi, kako ih često nazivaju, rane su utjecaje američkog hip-hopa na učinkovit način kombinirali s indie rockom, R’n’B-om i popom. Zbog njihovih korijena te eksperimentalnog stila, bend su također opisali kao „liberijsko-nigerijsko-škotski psihodelični hip-hop elektro boy band“. Ako je vjerovati uredniku jednog od najvećih glazbenih medija u Velikoj Britaniji, Gigwise Caiu Treforu, onda ćemo 31. siječnja u Kinu Šiška vidjeti „najbolji britanski band uživo“.

Prve, najjeftinije ulaznice za festival su već rasprodane

Od srijede, 31. siječnja do petka, 2. veljače 2018. održat će se festival međunarodnog značaja i lokalnog karaktera na više od 10 koncertnih mjesta u Ljubljani. Festival MENT svake godine ugošćuje više od 60 izvođača iz cijele Europe, a na dnevnu konferenciju privlači više stotina glazbenih stručnjaka (predstavnika festivala, medija, izdavačkih kuća, agencija i sl.). Kao prvi najavljeni ključni govornici Helen Smith, predsjednica udruženja 4000 neovisnih izdavačkih kuća IMPALA, i Seymour Stein, potpredsjednik izdavačke kuće Warner Bros, Records i suosnivač izdavačke kuće Sire, podijelit će svoje mišljenje o promjenama u glazbenoj industriji.

Prvi paket festivalskih Super Early Bird ulaznica za koncertni dio festivala MENT je već rasprodan. Na raspolaganju je još ograničen broj Early Bird ulaznica.

Zagrijavanje za MENT u četvrtak u Vintageu

preMENT koncert kao službeno „zagrijavanje“ za ovaj Festival održat će se u Vintage Industrial Baru u četvrtak, 23. studenog. Tom prilikom nastupit će bendovi Cojones, Ti i persons from porlock, a ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 30 kuna mogu se kupiti u Dirty Old Shopu, Rockmarku i Vintageu. Na dan će koštati 40 kuna.

Ulaznice:

Festivalska ulaznica (sva tri dana, sva koncertna mjesta):

→ Early Bird (ograničen broj) = 30 EUR

→ pretprodaja (do 30. siječnja) = 35 EUR

→ za vrijeme festivala  (od 31. siječnja do 2. veljače) = 39 EUR

PRO ulaznice (festival i konferencija):

→ Early Bird (od 17. studenog do 15. prosinca) = 59 EUR

→ pretprodaja (od 16. prosinca do 30. siječnja) = 69 EUR

→ za vrijeme festivala (od 31. siječnja do 2. veljače) = 79 EUR