Eminem nakon četiri godine stanke objavio novi album “Revival”
15. prosinca 2017.
Music Box (10971 Članci)
Podijeli

Eminem nakon četiri godine stanke objavio novi album “Revival”

Četiri duge godine čekali smo novi Eminemov materijal, i konačno, danas je objavljen novi album „Revival“, najavljen singlom „Walk On Water“, nastao u suradnji s Beyoncé te pjesmom „Untouchable“.

Novo, deveto studijsko izdanje nasljeđuje album „Marshall Mathers LP 2“ (2013.), a donosi 19 pjesama među kojima su se našle suradnje s glazbenim imenima kao što su BeyoncéAlicia KeysSkylar GreyEd SheeranPinkKehlani,…

Radio sam na albumu više od godinu dana. Kad pišeš pjesme, i napišeš novu, prethodna postane stara i odbaciš ju. Album se zove ‘Revival’ (preporod), i reflektira moje trenutno stanje, ali pokušao sam napraviti za svakog ponešto.“ –Eminem o novom albumu.

Slim Shady album je snimao u nekoliko studija, gdje su mu s produkcijom pripomogli Rick RubinSkylar Grey, a izvršni producent je Dr. Dre, s kojim je Eminem prvi put surađivao na izdanju „The Slim Shady LP“ (1999.). Reper iz Detroita na Dr. Drea osvrnuo se riječima – „Upoznavanje Dr. Drea bilo je izvantjelesno iskustvo za mene. Ništa u mom životu nije išlo kako treba, ali on me smjestio u apartman i platio rentu, kako bih mogao pisati i snimati. Bilo je perioda kada sam pisao 48 sati u komadu. Želio sam biti spreman za njega jer sam mislio – ako nisam spreman za svaki aspekt ovoga, možda je gotovo samnom.

Studijsko izdanje „Revival“ na neki način zaokružuje trilogiju započetu izdanjima „Relapse“(2009.) i „Recovery“(2010.), a obrađuje političke teme, baš kao što je Eminem započeo objavom gotovo 8 minuta dugačke ‘pjesme’ „Campaign Speech“ 2016. godine, u kojoj se obrušio na američkog predsjednika Donalda Trumpa.
Radi se o pravu da se zauzmeš protiv ugnjetavanja. Mislim, to je stvar za koju se vojnici, i ljudi koji su dali živote za ovu zemlju, bore. Nije stvar u nepoštovanju, jer nije da to pokušavamo, već pokušavamo ukazati na to da se dešavaju loše stvari u ovoj zemlji. Imamo predsjednika koji ne mari za svakog, nije predsjednik svima, već samo nekima od nas. On zna što radi.“  – Eminem