Barcelona Gipsy Balkan Orchestra iz Španjolske dolazi u Tvornicu kulture
18. veljače 2018.
Music Box (7411 Članci)
Podijeli

Barcelona Gipsy Balkan Orchestra iz Španjolske dolazi u Tvornicu kulture

Barcelona Gipsy balKan Orchestra je bend koji svojim jedinstvenim zvukom i strastvenim nastupima kontinuirano oduševljava publiku i u vrlo kratkom roku postali su definitivno jedan od najutjecajnijih predstavnika nove world music scene u Europi. Raw Syndicate Booking dovodi BGKO u Tvornicu kulture u četvrtak, 17. svibnja s početkom u 21 sat. 

Bend je osnovan 2012. u Barceloni i prvotno ime glasilo mu je Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra. Inspirirani elementima glazbene scene Barcelone, od latino-američkih melodija, tradicionalne katalonske i srednjoistočne glazbe do elektronske jazz glazbe te fuzije rock’n’rolla i country-a BGKO stvaraju glazbu koja proizlazi iz neobičnog spoja tradicionalne Ashkenazi židovske glazbe, jazz-a, romske glazbe i tradicionalnih kao i zaboravljenih glazbenih stilova raznih regija diljem Balkana i Europe.

Postavu čini internacionalno društvo glazbenika – Srbija, Italija, Francuska, Španjolska, Grčka i Ukrajina što je i doprinijelo posebnosti glazbenog izričaja ovog benda koji je doista specifičan, graciozan i emotivan. Nakon što su već dva puta u protekle tri godine rasprodali zagrebački klub Močvara BGKO – Barcelona Gipsy balKan Orchestra dolaze ovoga puta premijerno predstaviti, između ostalog repertoara, najnoviji album „Avo Kanto“ (ožujak 2017.) i uvjereni smo da će još jednom napraviti atmosferu za pamćenje.

Ulaznice se mogu kupiti od ponedjeljka 12.2. u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) i Rockmarku (Berislavićeva 13) po cijeni:
60 kn early bird do 19.2.
70 kn od 20.2. do 16.5.
90 kn na dan koncerta 17.5.

Koncert je realiziran u sklopu suradnje Raw Syndicate Booking i Udruge „Točka Kulture“.