SADA JE SLUŽBENO: Tool potvrdili da kreću u snimanje novog albuma
11. ožujka 2018.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

SADA JE SLUŽBENO: Tool potvrdili da kreću u snimanje novog albuma

Mjesecima i godinama se govori o diskografskom povratku grupe Tool, u zadnje vrijeme sve češće, da bi se kočano oglasili članovi bend i potvrdili ono čemu su se obožavatelji najviše radovali.

Američki progresivni metal bend Tool je i službeno objavio – kreću u snimanje novog studijskog albuma.

“Nakon svih godina pisanja i aranžiranja (i rearanžiranja) u potkrovlju, sada mogu službeno potvrditi da su se dečki preselili u veliki studio gdje uskoro kreće snimanje novog albuma. Zadnjih dana članovi benda su se prilagođavali novom okruženju birajući postavke opreme i izbore restoranskih catering. Uzbuđen sam što mogu najaviti da će “zli” Joe Barresi (američki inženjer zvuka i producent op.a) još jednom umiješati svoje sposobne prste u inženjersku kontrolu onoga što će kasnije sigurno ispasti remek djelo iza kojeg stoji talentirana ekipa. Uštipnite se ako želite, ali rečeno mi je kako je sve spremno u ovom trenutku za nadolazeće sessione”, piše na službenoj Facebook stranici benda Tool gdje stoji i kako će se periodično objavljivati isječci sa snimanja kako dečki ulaze dublje u stvaranje albuma.

Podsjetimo, zadnji studijski album Toola objavljen je prije 12 godina (“10,000 Days”) iako su nastavili i dalje s koncertima. U bendu su i dalje Danny Carey, Adam Jones, Justin Chancellor i karizmatički Maynard James Keenan.