Tiani – hrvatska glazbenica koja polako ali sigurno osvaja svojom glazbom
1. travnja 2018.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Tiani – hrvatska glazbenica koja polako ali sigurno osvaja svojom glazbom

Poslušajte pjesmu koja je u svega tjedan dana preslušana 20.000 puta izvan Hrvatske i zbog koje u svijetu odbrojavaju na hrvatskom jeziku!

Nakon dugogodišnjeg života u inozemstvu te studiranja na najprestižnijim svjetskim glazbenim institucijama kao što su United World College (Duino, Italija), Berklee (Boston, SAD) i Institute of Contemporary Music Performance (London, UK), TIANI, 27-godišnjakinja rođena u Puli, a odrasla u Rovinju, nedavno je odlučila javnost upoznati s autorskim pjesmama.

TIANI je još uvijek relativno novo lice na glazbenoj sceni, no nakon prvog debi singla All Of Me, kojeg je predstavila prije 5 mjeseci Hrvatskoj i svijetu, nizale su se iznimne reakcije glazbenih kritičara, kako domaćih tako i stranih. Prije desetak dana Tiani je svijetu predstavila svoj drugi singl, pjesmu Wonder, putem Spotify i Soundcloud kanala a zanimljivo je da je pjesma do sada, u svega nekoliko dana, samo na Soundcloudu preslušana skoro 20.000 puta! Nakon što su prošli tjedan pjesmu Wonder predstavili i recenzirali popularni strani portali za otkrivanje nove dobre glazbe u svijetu, IndieNationBlog.com i AnRFactory.com, na Soundcloud linku nanizalo se 19 tisuća preslušavanja te komentari stranih slušatelja, poput: „Gdje mogu nabaviti album?“ ili „Moja cura ovo ne može prestati slušati!“

Iako TIANI pjeva na engleskom jeziku, u pjesmu Wonder unijela je i dašak materinskog jezika, pa se tako odbrojavanje na hrvatskom jeziku „četiri, tri, dva, jedan…“ moglo čuti u zvučnicima slušatelja diljem svijeta.

Sada Tiani predstavlja video spot za svoj drugi singl, spot kojim zaokružuju priču koju priča pjesmom Wonder. Ta priča nosi u sebi kombinaciju popa, soula i elektronike; senzualnost, fantaziju i vječno pitanje: „Pitam se, što ako…“ (I wonder…) Spot je sniman u Hrvatskoj, u Rovinju, a bitno za naglasiti je da je sve građeno iz temelja, počevši od cijelog seta, skulptura, nakita, haljina… Priprema i snimanje spota Wonder trajalo je zadnja 2 mjeseca a za scenarij, ideju, skulpture, odjeću i nakit zaslužni su sama TIANI te poznati redatelj i majstor vizualnih/specijalnih efekata za film, Paolo Gentilini.

Želja im je bila video spotom vjerno dočarati atmosferu i senzualnost same pjesme. U spotu se pojavljuje mladi glumac Frano Novljan te plesačice plesnog kluba Roxanne iz Rovinja. TIANI je svoju glazbenu priču odlučila graditi polako i beskompromisno, u nadi da će je, pored stranih slušatelja, dugoročno prepoznati te zavoljeti i hrvatska publika.