Boris Jokić i Mate Škugor na Noći knjige u Rockmarku! Koje knjige i koju muziku poslati u svemir?
19. travnja 2018.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

Boris Jokić i Mate Škugor na Noći knjige u Rockmarku! Koje knjige i koju muziku poslati u svemir?

Noć knjige, manifestacija koja već sedmu godinu zaredom tematizira knjigu i popularizira čitanje, održat će se ove godine u ponedjeljak 23. travnja u povodu Međunarodnog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige, a ovogodišnja tema je Budućnost knjige.

Na koji način djeca vide budućnost knjige te kako bi mogla izgledati knjiga koju bi Zemljani željeli čitati u budućnosti. Nedavno je Elon Musk je s Falconom u svemir poslao knjigu Douglasa Adamsa “Vodič kroz galaksiju za autostopere” i pjesmu Davida Bowiea “Space Oddity”, a u Noći knjige Boris Jokić s Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu i Mate Škugor iz Žednog uha u Rockmarku će predstaviti svoj odabir knjiga i muzike koje bi trebalo poslati u svemir kao poruku prijateljstva s planeta Zemlja.

“Izbori su nezgodna stvar. Kako vlastitim izborom opisati svu složenost svijeta i života, svu patnju i radost, velike poraze i neznatne pobjede, potrebu za strukturom i preispitivanjem granica…? Riječima, slikama i melodijama njih desetero iz različitih doba i okruženja” poručuje Jokić, a Škugor dodaje “Zanimljiv i nimalo lagan izazov, jer kako u moru genijalnih albuma i sjajnih knjiga odabrati po jedno ili dva izdanja, zapravo kako odabrati dovoljno malen broj da raketa uopće uspije napustiti zemljinu atmosferu?“.

Početak je najavljen za 19 sati.

Također, Rockmark će spojiti ovogodišnji Record Store Day, koji se održava u subotu 21. travnja s ponedjeljkom i Noć knjige, tako će prigodne akcije i popusti početi već u subotu i trajati do ponedjeljka kasno u Noći knjige.