PREMIJERA: Headoneast novim singlom i spotom poručuju – “Svijet je lud”!
29. travnja 2019.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

PREMIJERA: Headoneast novim singlom i spotom poručuju – “Svijet je lud”!

“Svijet je lud” – poruka je novog videa za istoimeni singl pop benda Headoneast koji nas uvijek iznova oduševljava konceptualnim pristupom u vizualizaciji pjesme.

Nakon singlova „Svijetlimo“ i „Putujem“ zagrebački pop sastav Headoneast objavio je tako novi singl s nadolazećeg trećeg studijskog albuma. Kao i do sada glazbu, tekst i aranžman potpisuje frontmen grupe Aleksandar Ljiljak, a za produkciju su zaslužni Ljiljak i Ivan Božanić.

Spot je sniman u prostoru izložbe „Ljubav i otpor“ Ivane Popović Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu. Video je radio Tvrtko Barišić aka Vidokk Visuals.

Rebeka Ljiljak, konceptualna umjetnica, uz vokal, predložila je i vrlo zanimljivi koncept videa.

„Željela sam prvenstveno da ovaj, izuzetno vrijedan postav, u ovim „insta“ vremenima ne bude zaboravljen. Postavila sam Aleksandra i sebe kao živuće izloške unutar postava izložbe te tako oživjela i sjećanje na Ivanin virus teatar Michelangelo. Nekolicina glumaca iz Montažstroja također se pojavljuje u videu kao hommage Vatrotehni iz devedesetih godina koja je također dio postava izložbe. Upravo riječi „Svijet je lud“ opisuju stanje uma svakog pravog i istinskog umjetnika i bacaju ga u bespuće ponekad surovog svijeta unutar kojeg on pokušava ostati slobodan i po cijenu da ga proglase ludim. Upravo takva bila je moja Ivana. Upravo to su uzusi po kojima i sama živim.“, opisuje Rebeka.

Rebeka i Aleksandar Ljiljak obučeni su u legendarne kabanice Ivane Popović koje možete nabaviti u shopu MSU-a.

Headoneast ćete imati priliku vidjeti i čuti uživo na ovogodišnjem Zagreb Beer Festu koji se održava od 16. do 19.5. u parku dr. Franje Tuđmana.

Foto: Nikola Knežević