Mary May, nova hrvatska kantautorska princeza, krenula u pohod s prvim singlom “Softest Tune”
20. travnja 2018.
Music Box (11078 Članci)
Podijeli

Mary May, nova hrvatska kantautorska princeza, krenula u pohod s prvim singlom “Softest Tune”

Mary May, zagrebačka kantautorica koja pjeva na engleskom jeziku, objavom prvog singla “Softest Tune” već je dobila pozornost cijenjenih glazbenih kritičara koji je proglašavaju kantautorskim dijamantom u Hrvatskoj.

Mary May svoj stil opisuje kao folk americanu. Prije dvije godine prijatelju je pokazala materijal koji je nastao u kratkom, ali emocionalno intenzivnom razdoblju i time je započela njihova suradnja čiji je rezultat debitantski album na kojem se nalazi dvanaest pjesama. Javnosti se odlučila predstaviti singlom “Softest Tune” „jer je s njom sve i započelo“. Glazbu je uvijek smatrala dijelom vlastitog identiteta, pa tako i glazba koju stvara odaje ono najintimnije i najvrjednije, ono što se ne govori svakom, no što kroz ovu formu postaje dostupno svakom zainteresiranom uhu.
Pjeva o ljubavi, izgubljenoj i ponovno pronađenoj, ali i o izlasku iz zone komfora te otkrivanju sebe i svoje životne svrhe.

Suradnik na albumu je producent Mark Mrakovčić, ove godine dvostruko nominiran za nagradu Porin. U live izvedbi svira s bendom u kojem Marin Živković svira gitaru, Matej Deronjić klavijature, na bubnju je Ivan Miloš, a prateće vokale pjeva Dina Jerić.