Sigur Rós te Jónsi i Alex objavili na streaming servisima dva jedinstvena izdanja
1. svibnja 2018.
Nikola Knežević (2796 Članci)
Podijeli

Sigur Rós te Jónsi i Alex objavili na streaming servisima dva jedinstvena izdanja

Kako bi se podudarao s njihovim prvim Norður og Niður festivalom na Islandu koncem prošle godine, Sigur Rós su objavili limitirani vinil s novom ili neobjavljenom glazbom benda i njegovih suradnika.

Ranije ovog mjeseca, nekoliko je naslova objavljeno za Record Store Day, a sada su dva izdanja – “Route One” Sigur Rósa i “All Animals” EP Jónsija i Alexa, dostupni na digitalnim streaming servisima.

Na najdulji dan ljeta 2016. godine, članovi benda Sigur Rós su se vozili duž islandskog prstena koji je dug 1 332 kilometra i sve prenosili uživo na YouTubeu. Zvučni zapis ove avanture stvoren je pomoću generičkog glazbenog softvera, time su uzimali multi-track dijelove pjesme ‘Óveður’ i beskrajno ih reinventirali stvorivši nepredvidljive glazbene pravce u stvarnom vremenu. Najbolji trenuci 24-satnog putovanja sada su obrađeni na jednom albumu velike i reflektirajuće ljepote. Na izdanju se nalazi 8 pjesama.

Što se tiče “All Animals” EP-a, trideset i tri minute dug uradak Jónsa i Alexa Somersa, objavljen je kao bonus CD ograničenog izdanja prvog tiska albuma “Riceboy Sleeps” iz 2009. godine. Nikad prije nije bio dostupan na vinilu.

Ova izdanja su pravo Sigur Rós blago, stoga će sigurno pravi kolekcionari posegnuti za njima.

Foto: Darko Crnković/Perun.hr