Manje od mjesec dana do koncerta Scorpionsa u Ljubljani
15. svibnja 2018.
Music Box (10954 Članci)
Podijeli

Manje od mjesec dana do koncerta Scorpionsa u Ljubljani

Jeste li spremni za spektakl kojim će vam Scorpionsi oduzeti dah, baš kao što su to učinili i tisućama dosadašnjih posjetitelja Crazy World turneje? Ovom prilikom, po prvi put u Sloveniji, 8. lipnja u ljubljanskim Stožicama. 

Legendarna njemačka rock skupina Scorpions u sklopu svjetske turneje Crazy World zaustavit će se i u Ljubljani 8. lipnja 2018. Ovo je prva turneja na kojoj će im se pridružiti bubnjari Mikkey Dee, bivši član kultnog rock benda Motörhead.

Već ćemo početkom lipnja moći uživati u vjerojatno najljepšim rock baladama ikada napisanim, poput Wind Of Change, Send Me An Angel, Still Loving You te bezvremenskim hitovima poput Rock You Like A Hurricane. Koncertna pozornica bit će postavljena poput modne piste kako bi gledatelji mogli koncert promatratiti izbliza i doživjeti ovu raskošnu rock produkciju u punom sjaju.

Grupu je 1965. u Hannoveru osnovao gitarist Rudolf Schencker, no, ona je u pravom smislu postala aktivna tek kada je Schencker pozvao svog mlađeg brata Michaela da mu se pridruži uz pjevača Klausa Meinea. Taj je trojac do današnjeg dana ostao stalni dio postave benda. Najnovija promjena članova dogodila se nedavno, kada se bivši bubnjar Motörheada, Mikkey Dee pridružio bendu. Nakon prvog albuma koji su izdali 1972. godine, Scorpionsi su svoj prvi veći komercijalni uspjeh ostvarili 1984. albumom Love At First Sting, s kojeg su i hitovi Rock You Like A Hurricane i Still Loving You.

U povijesti rocka i kolektivnoj svijesti ljudi općenito, svoje su mjesto zauvijek zapečatili 1991. godine, albumom i istoimenom pjesmom Wind Of Change. Taj dio njihova stvaralaštva predstavlja odu političkim promjenama koje su se događale u Europi u ono vrijeme, a među fanovima danas izaziva poseban osjećaj nostalgije i ushita. Od tad, Scorpionsi su objavili sedam studijskim albuma (osamnaest sveukupno) i uspjeli održati neupitnu vjernost obožavatelja. Njihova im je dugogodišnja karijera donijela više od stotinu milijuna prodanih albuma, kao i nastupe pred krcatim koncertnim dvoranama diljem svijeta.

Scorpionsi u Sloveniju dolaze u sklopu svjetske turneje nazvane prema jednom od njihovih najuspješnih albuma Crazy World. Frontmen benda Klaus Meine turneju je prokomentirao sljedećim riječima: »Kada smo 1991. objavili Crazy World album, pred kraj Hladnog rata, u zraku je postojala nada i vjera u bolju budućnost. 26 godina kasnije, odnosi su postali još napetiji; svijet svakim danom postaje sve luđi, pa se Crazy World čini kao prigodan naslov za ovu turneju. Veselimo se biti s vama.«

Ulaznice u prodaji putem Eventim.hr te u sustavu prodajnih mjesta Eventim.