Primavera Sound, mjesto odakle sve počinje
22. svibnja 2018.
Music Box (10917 Članci)
Podijeli

Primavera Sound, mjesto odakle sve počinje

Više od 300 sati glazbe očekuje ovoga tjedna sve posjetitelje Primavera Sound festivala, jednog od najvećih svjetskih glazbenih festivala koji se održava u Barceloni, počinje u ponedjeljak, 28. svibnja i traje do 3. lipnja.

Osamnaesto izdanje Primavera Sounda službeno počinje u ponedjeljak koncertom madridskog bedna GANGES u prostori Apolo of Barcelona, što je nastup prvog od ukupno 257 izvođača koji će ponovno oblikovati, obojati i zasjati Barcelonu novom proslavom glazbe i glazbene umjetnosti, one koja je već poznata, one koja je u fazi istraživanja i one koja tek treba biti otkrivena. Tri središnja dana festivala održavaju se u Parc del Fòrumu, od četvrtka do subote, a paralelno se održavaju programi pod nazivom Primavera als Clubs i Primavera al Raval uz nekoliko besplatnih koncerata u CCCB-u u nedjelju 3. lipnja.

Foto: Graham MacIndoe

Na line up su dodana još dva imena koja će zasvirati na Heineken Hidden Stageu i čija prisutnost naglašava potvrdu Primavera Sound predanosti raznolikosti: prvak britanskog shoegaze Ridea koji će svirati u petak i izvanredan vokal Amaia (pobjednik Operación Triunfoa), u pratnji mladog katalonskog benda The Free Fall Band s repertoarom covera koji su isključivo pripremljeni za tu prigodu i puni iznenađenja.

I ovoga puta sve festivalske ulaznice su rasprodani, a na Primavera Soundu ćete moći uživati ​​u najboljem satu vašeg života na dugoočekivanom festivalskom nastuput Arctic Monkey, a tu će biti i koncerti emotivne Björk, pjesnika Nicka Cavea i The Bad Seedsa, nemilosrdnog hip hopera A$AP Rockyja, koji predstavlja nedavno objavljeni novi album, intimnih The Nationala, mitske Jane Birkin koja će pjevati u čast Sergea Gainsbourga, te Lordovog prodornog popa i živahnog trapa američkog trija Migos. Ovo je samo vrh cijele piramide izvođača različitih stilova. Izdvajamo još neka imena, Warpaint, CHVRCHES, Haim, Lykke Li, Christina Rosenvinge, Núria Graham, Yung Beef, Marion Harper…sveukupno 22 pozornice vas čekaju, 15 u Parc del Fòrumu i 7 u Primavera a la Ciutatu.

Primarno mjesto se rasprostire na 200 tisuća kvadratnih metara gdje vas čekaju i pravi gastronomski užitci, poseban lineup kojeg su radili kuhari s Michelinovim zvjezdicama. A da ne govorimo o posebnim prostorima gdje će glazbu vrtjeti DJ-i, nastupati mali ulični bendovi i umjetnici koji tek trebaju biti otkriveni.

Sve detalje možete otkriti na službenoj web stranici festivala.

Primavera here we come!

Foto: Santiago Felipe (naslovna)