Metalci iz Keopsa predstavili novog pjevača, singl i spot te ciljaju na vanjsko tržište
26. svibnja 2018.
Music Box (10094 Članci)
Podijeli

Metalci iz Keopsa predstavili novog pjevača, singl i spot te ciljaju na vanjsko tržište

Veterani metal scene, grupa Keops vraća se svom izvornom, još žešćem zvuku, što su i obilježili novom suradnjom s hrvatskim vokalistom i glumcem Veselinom Krstovskim.

Novi početak benda obilježit će pjesma istoimenog naziva Keops, čiji tekst i glazbu potpisuje Bruno Mičetić, a u aranžmanu mu se pridružio Davor Tomić. Novim singlom i spotom Keopsi se ponovno uzdižu i kreću u osvajanje vanjskog tržišta. Spot je sniman u Dugom Selu s posve novom ekipom – producentom Ivanom Cesarom te snimateljem i montažerom Lovrom Buvom, a u spotu se uz Veselina pojavljuje i Tea Rogić.

Do ‘novog’ starog zvuka došlo je zbog izmjena u članovima benda, što se pokazalo odličnom prilikom za vraćanje izvornom izričaju, kao i za približavanje simfoničnom metal zvuku, kojem je bend u dva desetljeća postojanja oduvijek težio.

Novi članovi starog benda ciljaju i na vanjsko tržište, pa će tako, u duhu novih promjena, svaku pjesmu snimiti i na engleskom jeziku. No to nije jedina novost – članovi benda pripremili su brojna iznenađenja svojim obožavateljima, koja će otkriti u skorijoj budućnosti.

Povratak starom zvuku mogao bi ponoviti uspjeh iz devedesetih, kada je bend pobijedio na talijanskom festivalu Ritmi Globali Europei, što je rezultirao mini turnejom i izlaskom nekoliko rock kompilacija u Italiji.