Divlji dječak: “Novom pjesmom smo pokušali skrenuti pozornost na zagađenje zraka u Slavonskom Brodu”
13. lipnja 2018.
Nikola Knežević (2606 Članci)
Podijeli

Divlji dječak: “Novom pjesmom smo pokušali skrenuti pozornost na zagađenje zraka u Slavonskom Brodu”

Divlji dječak, mladi sastav iz Slavonskog Broda prvi put se predstavio javnosti obradom pjesme “Kad hodaš” koju je za Riblju čorbu 1984. godine napisao Momčilo Bajagić kojeg svi znamo po imenu Bajaga.

Nakon toga primijetio se entuzijazam ovog sastava, odnosno njegovog frontmena Marka Mršića koji stoji i iza teksta i glazbe sljedećih singlova, uključujući najnoviji “Sizif”. O Sizifu, poruci koja stoji iza njea, glazbi i planovima za ovu godinu razgovarali smo s Markom.

Je li Divlji dječak i dalje divlji ili i ozbiljan? 🙂
Divlji dječak je ozbiljan projekt, a divlje ne mora nužno biti raskalašeno 🙂

Zašto uopće naziv Divlji dječak? Jesi stvarno takav po prirodi, jesu li svi u bendu dječaci ili? 🙂
Mislim da sam vrlo mlad i zelen krenuo u ovu priču, a samim time i neupućen u stanje i odnose na sceni. Dijete rođeno i odgajano podalje od civilizacije se činilo kao najbolji sinonim za rock sastav koji želi nešto reći, a nije usko povezan s „estradnom mašinerijom“

2018. godinu su obilježile dvije nove pjesme, “S druge strane dana” i “Sizif”, ovaj zadnji, vidim, ima dosta dobar prijem. Kako si ti zadovoljan sa svime, je li ispunilo tvoja očekivanja?
Zadovoljan sam jer izvodim i snimam glazbu koju napišem i jer nisam ograničen sugestijama nekog iznad mene. Pjesme za sad dobro prolaze. Prilično sam zadovoljan.

Vrlo zanimljiv je i videospot s još zanimljivijom temom. Što stoji iza “Sizifa”, što točno poručuješ pjesmom i spotom?
Pjesmom i spotom smo pokušali skrenuti pozornost na zagađenje zraka u Slavonskom Brodu uzrokovano rafinerijom u Bosanskom Brodu. Već oko 10 godina zrak u Slavonskom Brodu je onečišćen i ne primjećujemo nikakve promjene u vezi toga. Građanstvo Slavonskog Broda sam okarakterizirao kao Sizifa. Radimo isto, a očekujemo drugi ishod.

Bend Divlji dječak je relativno novo ime na glazbenoj sceni, a ono što je dobro za bend i tebe osobno, prihvatio si se i pisanja i skladanja glazbe za pjesme. Koliki ti je to izazov i zadovoljstvo za tebe?
Uvijek sam više cijenio kantautore. Ne želim si dopustiti da moram kupiti pjesmu. Sebe mogu predstaviti samo svojim radom. Uživam u pisanju i nastavit ću raditi na ovaj način sve dok ne presušim.

Ima li svirki uopće, kakvo će biti ljeto, hoće li se pripremati neke nove pjesme?
Nastupa ima na lokalnoj razini. Nisam previše zaokupljen time jer još uvijek nemam dovoljno spremnih svojih pjesama za svirati uživo. Već je jedna nova pjesma u pripremi. Negdje u rujnu bi trebala ugledati svjetlo dana.

Hvala na razgovoru!
Hvala Vama!

Foto: Robert Zorić