Vedran Ivorek zatvara TaktFest 2018 u Novom Sadu
25. kolovoza 2018.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Vedran Ivorek zatvara TaktFest 2018 u Novom Sadu

Tradicionalno Akustično Kompozitorsko Takmičenje – TaktFest bit će održan sedmi put 25. i 26. kolovoza u Novom Sadu. Cilj festivala je promocija autorske, akustične glazbe mladih izvođača i grupa.

Pravo sudjelovanja na festivalu imaju pojedinci i grupe, autori glazbenih djela bez obzira na geografsko porijeklo i žanr, a u skladu s pravilima i etičkim kodeksom festivala. Na festivalu se sudjeluje jednom autorskom pjesmom koja ne smije biti dio službenog izdanja. Natjecatelji autorske pjesme trebaju izvesti na akustičnoj postavci instrumenata, bez upotrebe efekata ili dodataka koji mijenjaju osnovnu boju instrumenta.

Vedran Ivorek, hrvatski kantautor je ove godine izabran da svojim programom zatvori festival, a inače Ivorek je osnivač Exposure music festivala koji je bratski festival Takta i s kojim ima posebnu suradnju jer pobjednik Takta dobiva i zagarantirano sudjelovanje na Exposure music festivalu. Ivorek će u nedjelju prijepodne držati i radionicu posvećenu glazbenicima pod nazivom – Dopunska nastava Muzike by Vedran Ivorek – što svakako daje novi predznak festivalu. U finalnoj večeri odmah nakon proglašenja pobjednika Ivorek će nastupiti sa svojim kolažom pjesama.

U revijalnom dijelu programa imat ćemo priliku vidjeti va dokumentarna filma uz pomoć Dok’n’Ritam festivala iz Beograda, ”Limunovo drvo” Branka Radakovića te “Charlatan Magnifique” Maje Pavlin. U revijalnom dijelu programa organizirane su i radionice za djecu uz pomoć Filozofovog oblutka iz Budimpešte, kao i Vodotoranj – cirkuski art show, radionica svjetlosnog oslikavanja s „Meetlab“ iz Budimpešte, revijalni nastupi prošlogodišnjeg pobjednika Astora Lajke, kao i Branka Radakovića, Happy Hippy banda i drugih. Bit će predstavljen i Rock kamp za djevojčice, jedinstveni projekt koji već nekoliko godina osnažuje najmlađe pripadnice llepšeg spola da se bave glazbom.

“TaktFest 2018” održat će se u Kulturnom centru LAB, Dr. Hempta 2 (odmah nakon Futoškog parka) u Novom Sadu. Organizator ovog festivala je Asocijacija Kulturanova.