PREMIJERA: “Rane” su prvi singl talentiranog Jakoba, kojim započinje svoj kantautorski put
7. rujna 2023.
Music Box (11069 Članci)
Podijeli

PREMIJERA: “Rane” su prvi singl talentiranog Jakoba, kojim započinje svoj kantautorski put

Na glazbenoj sceni Jakob se pojavio kao natjecatelj The Voica koji je iz epizode u epizodu oduševljavao svojim izvedbama.

Sad predstavlja svoj prvi kantautorski singl “Rane” kojim započinje svoj profesionalni glazbeni put. Cijelu priču zaokružio je Alan Dović aranžmanom.

“Pjesma ‘Rane’ simbolizira taj osjećaj kada te osoba spasi od tuge i pokaže ti novi početak. Pjesmom sam želio označiti lijep dio svog života i započeti priču nadolazećeg albuma toplim country zvukom. Nadam se da će vam značiti koliko i meni znači”poručio je mladi Jakob koji je svoj prvi singl upotpunio prekrasnim glazbenim spotom u režiji Mare Milin. Osim na albumu, šarma countryja ima i u spotu koji simbolizira novi Jakobov početak.

Ovaj 21-godišnji Zagrepčanin nastupa od svoje 14. godine, završio je glazbenu školu nakon čega se samoinicijativno počeo baviti glazbom. Svira gitaru i klavir, a pjevački talent je otkrio na završnom ispitu u glazbenoj školi. Na The Voice poseban vokal perspektivnog Jakoba ubrzo je zapažen pa je tako već na samom početku kao najmlađi sudionik postao jedan od favorita.

Student je fizioterapije i plan mu je to i završiti, no glazba mu je prva ljubav kojoj posvećuje mnogo vremena. Pop i country njegovi su glazbeni stilovi, a rado sluša i novokomponiranu glazbu. Kaže da u glazbi nema granica, cijeni sve žanrove i smatra da se u svakoj vrsti glazbe može pronaći nešto lijepo.

Diskografska kuća Croatia Records bogatija je za još jednog odličnog glazbenika jer je Jakob potpisao ekskluzivni ugovor prošli mjesec. Očekivanja su velika, a koliko je izniman Jakob govori podatak da je već započeo raditi na svom prvom albumu.