IZVJEŠĆE: Jedan od boljih odlazaka na Kurve!
16. rujna 2018.
Music Box (10971 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE: Jedan od boljih odlazaka na Kurve!

Volim manje klupske svirke i u zadnje vrijeme im se više radujem nego nekim razvikanim imenima u većim prostorima baš zbog te energije i poleta koju mlađi bendovi imaju. Imaju statement koji vrlo jasno osjetite, posebno na punk koncertima. A posebno na koncertima gdje vam sviraju toliko uigrani bendovi da ih je čisto zadovoljstvo slušati.

U petak 14.9. išli smo na KURVE koji su promovirali svoj novi EP “Na obali sreće” i pozvali doista fantastične bendove za predgrupe. Prvi su nastupili Eke Buba, nekakav speed punk s dvije gitare koji stvarno melje. Sjajna predgrupa za otvoriti koncert. Dajem im par godina live nastupa i proba i bit će nešto od njih. Drugi su nastupili Socijalna služba. WOW. Stare iskusnjare ZG punk/hc scene svima su pokazali kako se to radi. Volio bih da je više ovakvih svirki po manjim klubovima (a KSET je bio idealan odabir) jer energija koju bend izvali ukombinirana s perfektnom usviranošću je bila čisti pogodak. Na trenutke se činilo kao da su Kud Idijoti svirali kao predgrupa nekome. Bio je to furiozan i sjajan nastup punk mašine. Letvica je visoko podignuta.

Na Kurve se malo dulje čekalo, taman da se popije 100. pivo. Odjednom je sjevnulo. Kurve su bend koji ima velika pluća. Gladni su, jako su gladni svega onoga što se nekad stvaralo u 20 godina, a sad se zahvaljujući iskustvu, modernoj tehnologiji i društvenim mrežama može sve sažeti kao zip file. Pa kad ga otvoriš – BOOM! Pogo je bio tu tijekom cijelog koncerta. Zaštitari su doista bili profi i puštali su ekipu da se penje na stage, da pogaju, uživaju u potpunosti u ovom punk spektaklu. Jedan od većih fanova koncerta je snimio sve kamerom i mislim da je izvrsno uhvatio atmosferu. Stvarno bih volio pogledati tu snimku.

Kurve su vježbale, Kurve znaju i iako po njihovim riječima “moglo je biti i bolje”, odradili su iznadprosječno dobar koncert na kojem se osjetila pozitivna energija. Kako je koncert odmicao tako se njihov nastup činio većim, snažnijim. To je inače odlika velikih bendova koji znaju da je svaki koncert kao film, ima svoj uvod, zaplet, rasplet i krešendo za kraj. Tijekom nastupa bilo je i rekvizita za plažu, uključujući lutku na napuhavanje, a koji su bili razbacani po stageu i među ekipom. Odsvirali su, čini mi se, svoj cijeli repertoar, a publika je bila toliko oduševljena da ih je nažicala i na bis.

Kurve svoj punk znaju. Rade to jako dobro, a kad se poklopi starija ekipa, petak, lijepo vrijeme i ljudi željni svirki nakon ljetne koncertne stanke rezultat je odličan. Koncert je bio odličan, after party prejak – PUNK je živ i zdrav u Zagrebu, hvala na pitanju.

Piše: Boris Mihačević

Foto: Filip Bušić