“Hej, Haj”, najglasnija i najljepše nacrtana božićna uspavanka grupe Ogenj!
4. prosinca 2018.
Music Box (11099 Članci)
Podijeli

“Hej, Haj”, najglasnija i najljepše nacrtana božićna uspavanka grupe Ogenj!

‘Hej, haj’ pjesma je koju koncertna publika benda Ogenj već jako dobro zna.

A, u svom stilu prokomentirao je novi singl i Tomislav Mihac Kovačic, iskra, srce i duša Ognja: “Već je dobro znano da kad Ogenj zasvira ili izbaci neku novu stvar počinje veselica na kvadrat. Nitko nikada ne ostaje ravnodušan. ”Hej, haj” novi je božićni singl Ognja koji vrijeme Adventa i Božića doživljava na poseban i istinski način – Popularizirajući tradicionalnu, iskrenu priču o tome što je zapravo Božić i zbog čega ga svi slavimo – rođenje maloga Boga u štalici daleko od izvanjskog blještavila, a s pregršt “blještavila” srca i duše, radosti – jer mali Bog je izašao iz štalice, i ušao u naš svijet čineći ga boljim/sretnijim/punijim. Koje li radosti Božića.”

Inače, godina 2018. za Ogenj je bila svojevrsna prekretnica, objavljen im je prvi album ‘Domaj’ u izdanju Dancing Beara. Do sada objavljeni singlovi Lepa Mara, Hote, hote i Ljubaf na najjakše su dobro zastupljeni u radijskom eteru ali i sjajno prihvaćeni od publike, održali su brojne odlično posjećene koncerte, a potom će ostat zabilježena i po odlasku basiste Nikole Terzića i violinistice Tare Knežević. Promjene nikada nisu lagane i neizostavno donose nešto novo, a u Ogenj slučaju to su novi članovi Borna Ilić na bas i Luka Iverac koji uz violu svira još nekoliko instrumenata. Osim tog, bend sada otvara novu glazbenu priču koja će neupitno pridonijeti njihovoj raznovrsnosti.

Singl ”Hej, haj’ snimao je dobro znani Ante Prgin Surka, a miks i mastering potpisuje bubnjar Denis Kuzel i njegovo nepogrešivo uho. Tekst i glazbu za ‘Hej, haj’ napisao je Tomislav Mihac Kovačic, aranžaman su zajednički odradili svi članovi benda Ogenj, dok je Miro Gugić režirao animirani video koji prati ovu vatrenu božićnu pjesmu

Ogenj u novom sastavu su: Tomislav Mihac Kovačic (vokal, gitara, tamburica), Denis Kuzel (bubnjevi), Luka Iverac (viola), Filip Kušnjer (gitara), te Borna Ilić (bas gitara).

Foto: Darko Herceg